aktuelno

Recept dana: Pileći file u sosu od luka je večera koja nikada ne bi mogla da vam dosadi

21.01.2025

07:56

0

Autor: K. O.

Uživajte u jednostavnom, ali veoma ukusnom jelu koje je spremno za kratko vreme

Recept dana: Pileći file u sosu od luka je večera koja nikada ne bi mogla da vam dosadi
Copyright Printscreen/YouTube

Ovaj recept je toliko ukusan da biste mogli da ga pripremate nekoliko dana zaredom i nikada vam ne bi dosadio! Neverovatno sočan recept za pileći file koji ćete obožavati.

Tako je jednostavan za pripremu da ga svako može napraviti. Nema potrebe da imate posebne kulinarske veštine da biste napravili ovo ukusno jelo.

A rezultat je sočna, kremasta piletina sjajnog ukusa. Uz nju možete kombinovati sve što poželite - povrće, pirinač, krompir... Biće vaša idealna večera.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • So i crni biber po ukusu
  • 5 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 170 ml pileće supe ili tople vode (1/2 šolje)
  • 170 ml pavlake za kuvanje (1/2 šolje)
  • Šaka peršuna
  • Sok od pola limuna
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Operite i osušite pileći file papirnim ubrusima.

U velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Zgnječite dva čena belog luka i stavite na ulje.

Na svakom fileu napravite nekoliko unakrsnih rezova, ali ne do kraja. Posolite i pobiberite po ukusu. Stavite na ulje da se prži.

Recept dana: Pileći file u sosu od luka je večera koja nikada ne bi mogla da vam dosadiPrintscreen/YouTube
 

 

Dok se piletina prži, iseckajte crni luk na kriške. Kada porumeni, okrenite drugu stranu. Iseckajte i preostala tri čena belog luka.

Izvadite proprženu piletinu i dva čena luka koja ste ubacili. Potom u tiganj dodajte puter da se otopi, dodajte najpre beli luk, pržite oko minut, pa dodajte i crni luk.

Kada se propržilo, dodajte pileći bujon, pa onda i pavlaku za kuvanje.

Iseckajte peršun, pa i njega dodajte. Potom stavite i sok limuna, posolite i pobiberite po ukusu.

Vratite piletinu unutra, prelijte je sosom i ostavite da se poklopljeno krčka još 15 minuta na laganoj vatri.

Servirajte uz pririnač ili krompir po želji.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike