Recept dana: Začinjena pileća krilca iz rerne, hrskav i slasan gurmanski užitak, bez prženja - savršen za grickanje uz omiljenu seriju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Da li ste spremni za pravi gurmanski užitak? Ako jeste, začinjena pileća krilica iz rerne su savršena opcija za sve ljubitelje ukusne hrane.
Hrskava, sočna i bogata aromom, oduševiće vas svojim ukusom, a lakoća pripreme učiniće ih omiljenim receptom u vašem domaćinstvu.
Bilo da ih servirate uz omiljeni umak na porodičnom okupljanju ili kao slasnu užinu dok gledate omiljenu seriju, sigurno ćete uživati.
Pripremite se da zaronite u svet ukusne hrane koja će vas naterati da tražite još. Ovo je naša tajna za pripremu savršenih pilećih krilaca i delimo je sa vama.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 2 kašičice čilija u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- So i mleveni crni biber po ukusu
- 10 pilećih krilica
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni C.
2. U veliku činiju stavite ulje, beli luk, čili u prahu, beli luk u prahu, so i biber i dobro promešajte.
3. Dodajte pileća krilica i mešajte dok ne budu u potpunosti prekrivena mešavinom ulja i začina.
4. Poređajte krilica na pleh za pečenje i stavite ih u prethodno zagrejanu rernu. Pecite dok ne postanu hrskava, oko 30 do 45 minuta.
5. Poslužite vruće uz omiljene umake i priloge.
6. Preostale pečene krilice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do četiri dana. Ponovo ih zagrijte u rerni ili fritezi na vrući vazduh kako bi zadržale hrskavost.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari