aktuelno

Recept dana: Mafini sa jabukama i orasima, savršeni spoj sočnosti i hrskavosti u svakom zalogaju - mališani će ih pogotovo obožavati

01.11.2024

07:49

0

Autor: A. M.

Priprema je neverovatno jednostavna

Recept dana: Mafini sa jabukama i orasima, savršeni spoj sočnosti i hrskavosti u svakom zalogaju - mališani će ih pogotovo obožavati
Copyright Pexels

Mafini su uvek pravi izbor kada želite nešto ukusno i brzo, a još kada im dodate sočne jabuke i hrskave orahe, dobijate pravi mali raj za nepce.

Ovi mekani i mirisni kolači, savršeni su za doručak, popodnevnu užinu ili čak kao slatkiš za druženje sa prijateljima.

Zamislite kako se vaša kuhinja ispunjava toplim mirisom pečenih jabuka i orašastih plodova dok se mafini peku.

Ono što ih čini još posebnijim je jednostavnost pripreme. Čak i oni koji nisu vešti u kuhinji mogu lako da savladaju ovaj recept, a rezultat je uvek podjednako fantastičan.

Recept dana: Mafini sa jabukama i orasima, savršeni spoj sočnosti i hrskavosti u svakom zalogaju - mališani će ih pogotovo obožavatiPexels
 

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 jaja
  • 125 ml ulja (ili otopljenog putera)
  • 125 ml mleka
  • 300 g sitno iseckanih jabuka (oko 2-3 jabuke)
  • 80 g oraha (sitno iseckanih)
Recept dana: Mafini sa jabukama i orasima, savršeni spoj sočnosti i hrskavosti u svakom zalogaju - mališani će ih pogotovo obožavatiFreepik
 

Priprema:

1. U velikoj posudi, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet. Dobro promešajte sve suve sastojke.

2. U drugoj posudi, umutite jaja, pa dodajte ulje i mleko. Sve dobro sjedinite.

3. Postepeno dodajte mokre sastojke u suve, mešajući dok se ne sjedine. Nemojte previše mešati.

4. Umešajte sitno iseckane jabuke i orahe, pa još jednom lagano promešajte.

5. Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama ili ga blago podmažite.

6. Rasporedite smesu u kalup za mafine, napunivši svaku korpicu do dve trećine. Pecite 20-25 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva kada je ubodete u sredinu mafina.

7. Kada su mafini gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Po želji ih pospite vanilin šećerom.

8. Uživajte u toplim ili hladnim mafinima. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3-4 dana.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike