Recept dana: Mafini sa jabukama i orasima, savršeni spoj sočnosti i hrskavosti u svakom zalogaju - mališani će ih pogotovo obožavati
Priprema je neverovatno jednostavna
Mafini su uvek pravi izbor kada želite nešto ukusno i brzo, a još kada im dodate sočne jabuke i hrskave orahe, dobijate pravi mali raj za nepce.
Ovi mekani i mirisni kolači, savršeni su za doručak, popodnevnu užinu ili čak kao slatkiš za druženje sa prijateljima.
Zamislite kako se vaša kuhinja ispunjava toplim mirisom pečenih jabuka i orašastih plodova dok se mafini peku.
Ono što ih čini još posebnijim je jednostavnost pripreme. Čak i oni koji nisu vešti u kuhinji mogu lako da savladaju ovaj recept, a rezultat je uvek podjednako fantastičan.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 2 jaja
- 125 ml ulja (ili otopljenog putera)
- 125 ml mleka
- 300 g sitno iseckanih jabuka (oko 2-3 jabuke)
- 80 g oraha (sitno iseckanih)
Priprema:
1. U velikoj posudi, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet. Dobro promešajte sve suve sastojke.
2. U drugoj posudi, umutite jaja, pa dodajte ulje i mleko. Sve dobro sjedinite.
3. Postepeno dodajte mokre sastojke u suve, mešajući dok se ne sjedine. Nemojte previše mešati.
4. Umešajte sitno iseckane jabuke i orahe, pa još jednom lagano promešajte.
5. Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama ili ga blago podmažite.
6. Rasporedite smesu u kalup za mafine, napunivši svaku korpicu do dve trećine. Pecite 20-25 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva kada je ubodete u sredinu mafina.
7. Kada su mafini gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Po želji ih pospite vanilin šećerom.
8. Uživajte u toplim ili hladnim mafinima. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3-4 dana.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari