Recept dana: Mokra čokoladna torta, savršeno sočna i savršeno ukusna, a priprema se najlakše na svetu
Vikend je pravo vreme za slatka zadovoljstva
Vikend je tu, a to je vreme kada imamo više vremena za kulinarske čarolije. Ukoliko želite da obradujete ukućane, ali i da se vi zasladite, imamo savršen predlog za vas.
Napravite mokru čokoladnu tortu koja je savršeno sočna i savršeno ukusna. A priprema je toliko jednostavna da će se i početnici savršeno snaći.
Korice su meke i sočne, a puter krem samo doprinosi da sve lagano klizi niz nepca.
Imamo spisak svih sastojaka, kao i način pripreme korak po korak.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje šećera
- 1 i 3/4 šolje brašna
- 3/4 šolje kakaoa
- 1 i 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja vrele vode
Za krem:
- 1 šolja putera
- 1 i 1/2 šolje kakaoa
- 2 šolje šećera u prahu
- 2/3 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C. Namastite i pospite brašnom dva okrugla kalupa prečnika 23 cm i ostavite sa strane.
2. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.
3. Dodajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok smesa ne postane glatka, oko 3 minuta.
4. Dodajte vrelu vodu i pažljivo promešajte špatulom. Smesa će biti veoma tečna.
5. Ravnomerno podelite smesu u dva kalupa i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 30-35 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista ili sa nekoliko vlažnih mrvica.
6. Ostavite da se kore hlade oko 10 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.
7. U međuvremenu pripremite čokoladni puter krem. Puter umutite u mikseru dok ne postane penast, pa postepeno dodajte kakao, šećer u prahu, mleko i ekstrakt vanile i mutite dok ne dobijete glatku smesu.
8. Svaki kolač pažljivo presecite horizontalno da dobijete po dva sloja.
9. Na prvi sloj kolača namažite 2-3 pune kašike puter krema, pokrijte drugim slojem i ponavljajte postupak sa preostalim slojevima i kremom. Na kraju ravnomerno premažite puter krem preko celog kolača.
10. Kolač ukrasite po želji.
Savet plus: Ako ste ljubitelj kafe, možete šolju vrele vode zameniti šoljom kafe.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari