aktuelno

Recept dana: Mokra čokoladna torta, savršeno sočna i savršeno ukusna, a priprema se najlakše na svetu

26.10.2024

07:51

0

Autor: K. O.

Vikend je pravo vreme za slatka zadovoljstva

Recept dana: Mokra čokoladna torta, savršeno sočna i savršeno ukusna, a priprema se najlakše na svetu
Copyright Printscreen/YouTube

Vikend je tu, a to je vreme kada imamo više vremena za kulinarske čarolije. Ukoliko želite da obradujete ukućane, ali i da se vi zasladite, imamo savršen predlog za vas.

Napravite mokru čokoladnu tortu koja je savršeno sočna i savršeno ukusna. A priprema je toliko jednostavna da će se i početnici savršeno snaći.

Korice su meke i sočne, a puter krem samo doprinosi da sve lagano klizi niz nepca.

Imamo spisak svih sastojaka, kao i način pripreme korak po korak.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

Za testo:

  •     2 šolje šećera
  •     1 i 3/4 šolje brašna
  •     3/4 šolje kakaoa
  •     1 i 1/2 kašičica sode bikarbone
  •     1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
  •     1 kašičica soli
  •     2 jaja
  •     1 šolja mleka
  •     1/2 šolje ulja
  •     2 kašičice ekstrakta vanile
  •     1 šolja vrele vode

Za krem:

  •     1 šolja putera
  •     1 i 1/2 šolje kakaoa
  •     2 šolje šećera u prahu
  •     2/3 šolje mleka
  •     1 kašičica ekstrakta vanile
Recept dana: Mokra čokoladna torta, savršeno sočna i savršeno ukusna, a priprema se najlakše na svetuPrintscreen/YouTube
 

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180°C. Namastite i pospite brašnom dva okrugla kalupa prečnika 23 cm i ostavite sa strane.

2. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.

3. Dodajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok smesa ne postane glatka, oko 3 minuta.
4. Dodajte vrelu vodu i pažljivo promešajte špatulom. Smesa će biti veoma tečna.

5. Ravnomerno podelite smesu u dva kalupa i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 30-35 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista ili sa nekoliko vlažnih mrvica.

6. Ostavite da se kore hlade oko 10 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.

7. U međuvremenu pripremite čokoladni puter krem. Puter umutite u mikseru dok ne postane penast, pa postepeno dodajte kakao, šećer u prahu, mleko i ekstrakt vanile i mutite dok ne dobijete glatku smesu.

8. Svaki kolač pažljivo presecite horizontalno da dobijete po dva sloja.

9. Na prvi sloj kolača namažite 2-3 pune kašike puter krema, pokrijte drugim slojem i ponavljajte postupak sa preostalim slojevima i kremom. Na kraju ravnomerno premažite puter krem preko celog kolača.

10. Kolač ukrasite po želji.

Savet plus: Ako ste ljubitelj kafe, možete šolju vrele vode zameniti šoljom kafe.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike