aktuelno

Recept dana: Mrvičasti kolač sa breskvama, savršen spoj sočnog voća i hrskavog i mirisnog posipa - svi će vam tražiti recept

19.09.2024

07:46

0

Autor: A. M.

Savršeno izbalansirani mirisi i teksture

Recept dana: Mrvičasti kolač sa breskvama, savršen spoj sočnog voća i hrskavog i mirisnog posipa - svi će vam tražiti recept
Copyright Instagram printscreen

Kada se reč o voćnim poslastica, breskve su prave zvezde. Sočne, mirisne i pune prirodne slatkoće, ove voćke su savršene za sve vrste deserata, a ovaj recept za mrvičasti kolač sa breskvama je idealan uz popodnevnu kafu.

Zamislite - miris sveže pečenog kolača širi se vašim domom, a vi uživate u svakoj kašičici tog sočnog, ukusnog zadovoljstva uz omiljeni napitak, bilo da je to kafa, čaj ili limunada.

Recept dana: Mrvičasti kolač sa breskvama, savršen spoj sočnog voća i hrskavog i mirisnog posipa - svi će vam tražiti receptProfimedia
 

Ovaj jednostavni recept ne zahteva puno vremena ni posebne veštine, a možete ga pripremiti sa lakoćom koristeći sveže ili smrznute breskve.

Ne samo da će vas osvojiti svojom teksturom - sočan iznutra, hrskav spolja - već će i vaši ukućani biti oduševljeni.

Svaki zalogaj donosi savršen spoj slatkoće breskvi i hrskavosti mrvičastog posipa, dok vas miris cimeta donosi osećaj komfora.

Recept dana: Mrvičasti kolač sa breskvama, savršen spoj sočnog voća i hrskavog i mirisnog posipa - svi će vam tražiti receptPexels
 

Vreme pripreme:

  • 1 sat

Sastojci:

Za mrvičasti posip:

  • 70 g omekšalog maslaca
  • 65 g brašna
  • 100 g smećeg šećera
  • 50 g belog šećera
  • 1 kašika cimeta

Voćni fil:

  • 450 g bresaka
  • 30 g smeđeg šećera
  • 30 g brašna
  • 1 kašičica cimeta

Kora:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g belog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 85 g otopljenog maslaca
  • 2 jaja
  • 1 kašičica arome vanile
  • 80 g kisele pavlake
  • 160 g brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 2 g soli
  • 80 ml mleka

Glazura:

  • 65 g prah šećera
  • 30-45 ml mleka

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 175°C. Obložite i podmažite pleh dimenzija 20x20 cm papirom za pečenje.

2. Pripremite mrvice kombinovanjem svih sastojaka za mrvice u posudi koristeći viljušku. Ostavite sa strane.

3. Ubacite iseckane breskve u posudu sa smeđim šećerom, brašnom i cimetom i dobro promešajte.

4. U drugoj posudi pomešajte smeđi i beli šećer sa cimetom i otopljenim maslacom. Umutite sve zajedno. Dodajte jaja i aromu vanile i dobro umutite. Zatim dodajte kiselu pavlaku i sjedinite.

6. Lagano dodajte suve sastojke pomoću špatule. Smesa će biti gusta.

7. Dodajte mleko i sjedinite smesu špatulom ili koristite mikser sa nastavkom za mešenje. Ova metoda je brža.

8. Sipajte smesu u pripremljeni pleh. Ravnomerno rasporedite fil sa breskvama po vrhu, a zatim ga prekrijte mrvičastim posipom, mali deo ostavite sa strane.

9. Pecite 30 minuta, a zatim pospite preostale mrvice po vrhu i pecite još 15 minuta. Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se ohladi.

10. Prelijte glazurom i uživajte.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike