aktuelno

Recept dana: Krambl sa kruškama i orasima, savršena jesenja poslastica koja će vam zagrejati i dušu i telo tokom kišnih dana

11.09.2024

07:49

0

Autor: A. M.

Prosto neodoljivo

Recept dana: Krambl sa kruškama i orasima, savršena jesenja poslastica koja će vam zagrejati i dušu i telo tokom kišnih dana
Copyright Unsplash

U danima kada kiša neumorno pada i obavija svet u sivo, najbolji način da se ugrijete je uz toplu šolju čaja i mirisnu poslasticu iz rerne.

Ovakvi dani često donose potrebu za nečim što će nas ugrejati i utešno obgrliti kao topli pokrivač.

U takvim trenucima, krambl od krušaka i oraha je savršen desert koji ne samo da donosi toplinu, već i užitak u svakom zalogaju.

Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan desert kombinuje sočne kruške sa hrskavim, orašastim posipom i pravi je izbor za kišni dan.

Recept dana: Krambl sa kruškama i orasima, savršena jesenja poslastica koja će vam zagrejati i dušu i telo tokom kišnih danaProfimedia
 

Vreme pripreme:

  • Oko sat vremena

Sastojci:

Za fil:

  • 4 (oko 600 g) zrelih, očišćenih i iseckanih krušaka
  • 25 g smeđeg šećera
  • 15 ml limunovog soka
  • 10 g kukuruznog skroba
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

Za posip:

  • 60 g sitno seckanih oraha
  • 40 g ovsenih pahuljica
  • 40 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 60 g hladnog putera, iseckanog na kockice
  • Prstohvat soli
Recept dana: Krambl sa kruškama i orasima, savršena jesenja poslastica koja će vam zagrejati i dušu i telo tokom kišnih danaFreepik
 

Priprema:

1. U velikoj činiji pomešajte seckane kruške, smeđi šećer, limunov sok, kukuruzni skrob, mleveni cimet i muškatni oraščić. Dobro izmešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno rasporedili. Prebacite mešavinu u namašćenu vatrostalnu posudu.

2. U drugoj činiji, pomešajte seckane orahe, ovsene pahuljice, brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Dodajte hladan puter i prstima ga utrljajte u suve sastojke dok ne dobijete mrvičastu teksturu.

3. Ravnomerno rasporedite pripremljeni posip preko krušaka u vatrostalnoj posudi. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta, ili dok preliv ne postane zlatno smeđi i hrskav, a fil ne počne da se peni i puši sa strane.

4. Poslužite toplu, direktno iz rerne, možda uz kuglu sladoleda od vanile ili malo šlaga za dodatnu slast.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike