Recept dana: Brauni tart, savršeno kremast - samo za prave ljubitelje čokolade

03.05.2024

07:53

0

Autor: K. O.

Može biti vaša brza, a savršena poslastica za praznične dane

Recept dana: Brauni tart, savršeno kremast - samo za prave ljubitelje čokolade
Copyright Profimedia

Ako volite čokoladne poslastice, onda će vas ovaj brauni tart sigurno ostaviti bez teksta.

Savršeno kremast, savršeno čokoladan, mana ne može da mu se nađe. To jest može jedna - nestaće brže nego što ste planirali.

Priprema je krajnje jednostavna, a ukus savršen. Taman može biti vaša brza poslastica za praznične dane.

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 120 g putera
  • 200 g crne čokolade
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 70 g brašna
  • 70 g kakao praha

Za ganaš:

  • 300 g mlečne čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Najpre umutite jaja i šećer, pa otopite čokoladu. Postepeno dodajte puter sobne temperature, brašno, kakao i crnu čokoladu.

Prebacite smesu u pleh za tart, napravite ivice od smese debljine 1cm. Da biste zadržali oblik, stavite mali poklopac od šerpe u sredinu.

Ako nemate odgovarajući poklopac ispecite bez ivica tako što ćete ravnomerno rasporediti smesu u kalup. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Kada se kora ispeče, sklonite poklopac i sačekajte da se prohladi.

Printscreen/YouTube
 

U mikrotalasnoj ili na pari istopite mlečnu čokoladu i slatku pavlaku na umerenoj temperaturi, ne sme da provri. Prohladite i prelijte preko kore.

Ostavite da se ohladi u frižideru minimum 3-4 sata, a zatim skinite obruč od kalupa i izrendajte čokoladu preko fila za dekoraciju.

Uvek možete dodati i jagode jer svi znaju da su jagode i čokolada savršen par.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike