Recept dana: Pileće grudi punjene sirom i paradajzom spremaju se za 10 minuta, a posle ručka nastaje tajac za stolom

07.02.2024

07:53

0

Autor: V. I.

Sve sastojke za ovo jelo verovatno već imate u kuhinji

Recept dana: Pileće grudi punjene sirom i paradajzom spremaju se za 10 minuta, a posle ručka nastaje tajac za stolom
Copyright Profimedia

Punjene pileće grudi predstavljaju izuzetno popularno i voljeno jelo koje se može pronaći u mnogim kuhinjama širom sveta. Ovo jelo kombinuje sočnost pilećeg mesa sa bogatstvom raznovrsnih punjenja, što ga čini savršenim izborom za svečane večere, porodične obroke, ali i kao elegantnu opciju za večere udvoje. Punjenje za pileće grudi može biti izuzetno raznoliko, uključujući kombinacije različitih sireva, povrća poput spanaća ili pečene paprike, sušenog voća, orašastih plodova, pa čak i finih nadeva od mlevenog mesa ili raznih začinskih biljaka koje dodaju dubinu ukusa.

Freepik
 

Priprema ovog jela ne zahteva preveliku veštinu, a kako biste osigurali da će vam punjenje ostati unutra tokom pečenja, možete ga fiksirati čačkalicama. Pileće grudi se obično blago tucaju kako bi se izravnale, što omogućava lakše punjenje i ravnomerno pečenje. Začini igraju ključnu ulogu u ovom jelu, sa mnoštvom varijacija koje se mogu prilagoditi individualnim ukusima, od blagih i aromatičnih do pikantnih i intenzivnih.

Profimedia
 

OVo jelo možete servirati sa raznim prilozima, poput svežih salata, pečenog ili kuvanog povrća, raznih vrsta testenina, ili čak laganih žitarica poput kuskusa ili kinoje, čineći ga izuzetno svestranim jelo. Osim toga, punjene pileće grudi mogu se pripremati unapred, što ih čini odličnim izborom za zabave i okupljanja, omogućavajući domaćinima da impresioniraju svoje goste sofisticiranim i ukusnim obrokom bez poslednjeg trenutka stresa u kuhinji.

Vreme pripreme:

  • 10 minuta + 50 minuta pečenje

Sastojci:

  • 2 kom. pilećih grudi bez koske
  • 1 paradajz
  • 200 g kačkavalja u komadu
  • ulje
  • italijanska mešavina
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

1. Pilećim grudima skinite kožu i zasecite ih kao knjigu da dobijete 2 fileta. Izlupajte ih malo kuhinjskim čekićem.

2. Oštrim nožem isecite paradajz na kolutove.

3. Sir isecite na šnite širine oko 2 cm.

4. Piletinu posolite i pobiberite pa dodajte začine (origano, italijanska mešavina...)

5. Ređajte na jednu začinjenu stranu piletine kačkavalj i paradajz kako je prikazano u donjem videu.

6. Preklopite piletinu i oštrim nožem zasecite gornju stranu.

7. Vatrostalnu posudu namažite uljem i stavite meso. Pospite odozgo so, biber i papriku, te obilno zalijte uljem.

8. Četkicom razmažite ulje i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.

Bon appetit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by yummakers (@yummakers)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike