Recept dana: Piletina "oženi me" iz tiganja, zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto (VIDEO)

21.11.2023

07:52

0

Autor: K. B.

Ako ste pratili recepte na društvenim mrežama, verovatno ste naišli na ovaj koji je postao globalni trend među domaćicama širom sveta, pa i među našim

Recept dana: Piletina "oženi me" iz tiganja, zaludela je preko 300 miliona na mrežama, a evo i zašto (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube, Simply Mamá Cooks

Volimo piletinu na sto načina, a u poslednje vreme jedna je izbila na tron na mrežama.

Reč je o receptu za piletinu "oženi me", koji osim neodoljivog ukusa, privlači pažnju i svojim intrigantnim nazivom.

Samo ime kaže da će onog ko je proba oboriti s nogu, a sada i vi možete isprobati ova ukusni specijalitet.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 500 grama belog mesa (pilećih šnicli)
  • So, biber
  • ¼ šolje brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 3 čena sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika paradajz paste
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • ½ kašičice sušenog origana
  • Mlevena paprika
  • ½ do ¾ šolje pavlake za kuvanje
  • ½ šolje rendanog paradajza
  • 70 grama iseckanog suvog paradajza

 

@gimme.delicious Marry Me Chicken is one of the best ways to cook chicken breasts! Tender and juicy chicken breasts cooked in a creamy sun-dried tomato sauce – the perfect combination for an easy weeknight dinner. #recipes #marrymechicken #cooking #food #dinner #lowcarb #tuscanchicken #healthydinner #dinnerideas #chickenbreast ♬ Thing of Beauty - Danger Twins

 

Priprema:

1. Isecite pileća prsa na tanke šnicle, zatim ih pobiberite i posolite po ukusu. Uvaljajte svaku šniclu u brašno.

2. Na tiganju zagrejte ulje, origano i beli luk, pa dinstajte oko 30 sekundi dok ne zamiriše.
3. Pržite piletinu na zagrejanom tiganju dok ne porumeni, otprilike oko tri do četiri minuta sa svake strane. Izvadite šnicle iz tiganja.
4. U tiganj dodajte preostalo brašno, pileći bujon, parmezan, pavlaku za kuvanje, mlevenu papriku, sušeni paradajz, i sve dobro umutite dok se sjedini.
5. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte još dva do tri minuta dok ne bude gotovo.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike