Riba nakon pečenja u rerni često bude suva, a za to su odgovorne tri greške koje domaćice prave: Ovo je najbolji način da ih izbegnete

04.04.2023

14:58

0

Autor: Z.A.S.

Ne zaboravite na treći korak, zbog njega će riba biti mnogo sočnija

Riba nakon pečenja u rerni često bude suva, a za to su odgovorne tri greške koje domaćice prave: Ovo je najbolji način da ih izbegnete
Pečena riba - Copyright Freepik

Doktori kažu da bi ribu trebalo da jedemo dva puta nedeljno. Prepuna je omega-3 masnih kiselina i izuzetno je zdrava, pa bi valjalo da je uvrstimo na redovan meni.

Naravno, tokom posta se sigurno češće nalazi na mnogim trpezama, a iako je kupovna riba sjajna, svi znamo da je mnogo bolja kada je sami pripremimo.

Ipak, mnoge domaćice, a pogotovo one koje nemaju toliko iskustva u kuhinji, često imaju problem sa pripremom ribe, jer se dešava da ona, nakon pečenja u rerni, bude suva.

Postoje tri razloga zbog kojih se ovo dešava, a ovako ćete ih najbolje izbeći.

Temperatura

Ribu uvek pecite u zagrejanoj rerni, jer, ukoliko se i riba i rerna budu grejale u isto vreme, svi sokovi će biti u plehu i moraćete duže da je pečete.

Pexels
 

Vreme pečenja

Ne preterujte sa pečenjem ribe. Za njenu pripremu je dovoljno 20-30 minuta pečenja i to na količinu od 1-2 kg. A kako ćete znati da je gotova? Proverite da li se meso lako razdvaja od kosti, ukoliko je tako - možete da je poslužite.

Pexels
 

Punjenje

Ribu bi trebalo da napunite crnim lukom, svežim biljem, puterom, povrćem i limunom. Ove namirnice će poboljšati njen ukus, ali će zbog njih biti i sočnija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike