Recept dana: Kapri čizkejk - eksplozija najfinijih ukusa, u kombinaciji sa pudingom i višnjama, postaće zauvek vaš favorit (VIDEO)

21.03.2023

07:53

0

Autor: Z.A.S.

Torta vredna svakog truda

Recept dana: Kapri čizkejk - eksplozija najfinijih ukusa, u kombinaciji sa pudingom i višnjama, postaće zauvek vaš favorit (VIDEO)
Kapri čizkejk - Copyright Printscreen/YouTube/Delicious and simple food

Ljubitelji čizkejka će sigurno biti oduševljeni ovim jedinstvenim ukusom, baš kao i oni koji obožavaju kapri tortu.

Ovoga puta čizkejk i kapri torta dolaze u zajedničkoj kombinaciji i prave nenadmašno uživanje za nepca.

Potrebno je da umesite koru, sipate fil sa krem sirom i puding od vanile u kome se nalaze krupni komadi višanja i onda da budete malo strpljivi, jer torta mora da odstoji.

Ipak, svaki trud će vam se apsolutno isplatiti, a garantovano ćete uživati u svakom zalogaju.

Vreme pripreme:

  • 60 minuta

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 g kakaoa
  • 120 g putera
  • 1 jaje
Pexels
 

Za fil: 

  • 600 g kompota od višanja ili jagoda 
  • 1 kesica pudina od vanile
  • 100 g putera 
  • 100 g šećera 
  • 15 g vanilin šećera
  • 4 jajeta
  • 600 g krem sira
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 100 g pavlake
Pixabay
 

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 80 ml slatke pavlake 

Priprema:

Voće procedite, a sok koji je ostao sipajte u šerpu. Razblažite puding sa nekoliko kašičica soka, pa sipajte nazad u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući, a zatim dodajte višnje i pomešajte, pa pokrijte providnom folijom.

Uzmite drugu posudu i u njoj pomešajte prosejano brašno, so, šećer, prašak za pecivo, kakao, istopljeni puter i jaje i umesite testo.

Uzmite kalup prečnika 24 cm i obložite ga pek papirom, a zatim utisnite testo na dno i po ivicama i izbockajte ga viljuškom.

Puter sobne temperature umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte jaja, krem sir, skrob i pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom.

Pexels
 

Sipajte pola fila sa krem sirom preko kore, zatim sipajte puding sa višnjama, a zatim preko preostali fil i sve poravnajte.

Tortu pecite oko 80 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a zatim isključite rernu, otvorite vrata i tortu ostavite još 30 minuta.

Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i prelijte je preko torte.

Ostavite je preko noći u frižideru, a zatim je služite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike