Recept dana: Torta beli anđeo je adut za sve prilike, sve proslave, za sva vremena

02.12.2023

07:52

0

Autor: 24sedam

I uopšte je nije teško napraviti

Recept dana: Torta beli anđeo je adut za sve prilike, sve proslave, za sva vremena
profimedia-0220001907 - Copyright Profimedia

Došla je zima, a sa njom, kao što nam je poznato stiže i sezona slava, praznika – kao sezona torti raznih sorti.

Zato je pred vama jedna fina i bogata praznična torta: zove se beli anđeo.

Odmah nas je privukao njen izgled, a kada smo saznali kako se zove, morali smo da je isprobamo – i torta je top, što bi rekli mladi, ili vrh – kazali bi malko stariji.

Fotografiju smo videli na Instagramu, gde svoje slatkiše deli jedna Slađana just.sweet.sladjano, recepturu smo našli na njenom blogu, a onda napravili tortu za jedan super povod.

Svi su ostali zatečeni, a torta je jednostavno nestala.

Vreme pripreme:

  • 55 minuta

Sastojci:

Za biskvit x 3

  • 3 belanceta
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna

Za krem

  • 9 žumanaca
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 250 g maslaca
  • 150 g čokolade
Unsplash
 

I još

  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kesica šlaga
  • mleveni orasi za posipanje

Priprema:

1. Za biskvit belanca kratko izmutite sa solju, dodajte šećer, dobro izmutite. Dodajte brašno i orahe pa dobro ručno izmešajte. Sipajte u okrugli obruc prečnika 24 cm obložen pek-papirom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Postupak ponovite još dva puta ili pecite odjednom ako ste vešti u prsecanju kora, s tim što se onda patišpanj peče 30 minuta. Pečene l ostavite da se prohlade pa tek onda skinite papir.

2. Žumanca prvo izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa stavite 20 minuta da se kuvaju na pari uz neprestano mešanje. U skuvan krem ubacite iseckanu čokoladu i dokuvajte dok se ne otopi. Pokrijte krem prozirnom folijom i ostavite da se ohladi, pa onda u njega ubacujte postepeno omekšali margarin i dobro izmiksajte.

3. Pavlaku umutite do srednje gustine, pa dodajte šlag i još vrlo kratko izmutite, ali pazite da ne premutite.

4. Ređajte tortu na sledeći način: kora, čokoladni fil, slatka pavlaka, pa opet ponovite još dva puta.Tortu ostavite da prenoći i sutradan premažite celu ostatkom slatke pavlake. Ukrasite po žellji ili kao na slici mlevenim orasima.

Bo appetit!


Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike