Recept dana: Kevin božićni kupus sa dimljenom kolenicom lepi se za prste i dušu

07.01.2022

06:57

1

Ovo jelo u drugi plan baca i pečenje i sarmu

Recept dana: Kevin božićni kupus sa dimljenom kolenicom lepi se za prste i dušu
profimedia-0169162384 - Copyright Profimedia

Iako za božićni ručak svaka kuća ima svoj specijalitet, veliki broj domaćica za ovaj dan - jednom godišnje - sprema božićni kupus sa dimljenim mesom: butkicom, kolenicom, slaninicom, rebarcima... šta ima u kući i pri ruci.

Koliko je to ukusno znaju svi kojima bez ovog jela nema božićne trpeze.

On se malo duže kuva, a za neke ljude je on zvezda praznične trpeze.

Budući da je malo kaloričniji, imate vremena do kraja januara da vodite računa šta jedete.

Naš recept se već mnogo puta potvrdio i u drugi plan stavio sve druge božićne đakonije. Isprobajte ga i vi.


Sastojci:
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 dimljena svinjska butkica
  • 1 sirova šnita paufleka
  • 1 šnita suve slanine (ako imate)
  • nekoliko suvih rebara (ako imate)
  • 1 glavica crnog luka
  • so prema ukusu
  • biber
  • lovorov list
  • kašika svinjske masti
  • 1 kašika aleve paprike

Priprema

1. U dubljem loncu otopite mast i na njoj propržite pauflek, a zatim dodajte lovorov list i kašiku aleve paprike.

2. Kupus operite i iscite na krupne komade, pa ga poređajte preko paufleka. Na kupus stavite u vreloj vodi opranu butkicu, a preko nje još jedan red kiselog kupusa.

3. Dodajte iseckani crni luk i nalijte sa 300 ml vode. Poklopite i kvajte tri sata na tihoj vatri.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike