Vozili "mrtvi pijani": Policija u Subotici u protekla 24 sata imala pune ruke posla

06.05.2024

00:15

0

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave

Vozili "mrtvi pijani": Policija u Subotici u protekla 24 sata imala pune ruke posla
Ilustracija - Copyright Instagram/MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici su u protekla 24 sata isključili su iz saobraćaja i u službenim prostorijama zadržali petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, navodi se u saopštenju Policijske uprave Subotica.

Prilikom kontrole saobraćaja, policija je u blizini centra Subotice zatekla muškarca koji je upravljao biciklom sa pomoćnim elektromotorom, u stanju teške alkoholisanosti sa 1,43 promila alkohola dok je na periferiji zatečen vozač (43) "forda" sa 1,57 promila alkohola u organizmu.

Instagram/MUP Srbije
 

Takođe, policija je u Subotici zatekla i četrdesetdvogodišnjaka kao i tridesetjednogodišnjeg muškarca koji su upravljali vozilima sa 1,97 i 1,24 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija zaustavila je i vozača (55) i utvrdila da upravlja biciklom sa pomoćnim elektromotorom sa 1,99 promila alkohola u organizmu kao i da ga je u poslednje dve godine, Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja.

Njemu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, privremeno oduzet bicikl sa pomoćnim elektromotorom.

Iz MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike