Ovo su užasna odredišta za odmor

16.05.2022

15:40

0

Autor: 24sedam

Bizarna mesta za ljude željne adenalina

Ovo su užasna odredišta za odmor
profimedia-0629850037 - Copyright Pixabay

Dovoljno sredstava i osećaj žudnje za lutanjem su sve što je putniku potrebno da poseti bilo koju lokaciju na svetu. Međutim, još uvek postoje neka zabranjena mesta koja verovatno nikada nećete videti iz ovog ili onog razloga. 

Pixabay
 

Ilja de Keimada Grande – Zmijsko ostrvo, Brazil

Ako želite da dođete u kontakt sa mnoštvom zmija otrovnica, Ilha de Kueimada Grande, takođe poznato kao Zmijsko ostrvo, je mesto za vas! Za nas ostale, po svaku cenu ćemo želeti da izbegnemo ovo mesto, posebno zato što se u njemu nalazi oko 4.000 jezivih, klizećih zmija koje su potpuno preplavile celo brazilsko ostrvo. Vlada je zabranila posete Zmijskom ostrvu, a istraživači su jedini koji su dovoljno hrabri da se usude na zemlju da proučavaju gmizavce, uključujući i zloglasnog Zlatnog kopljanika čiji otrov može da proždire meso. 
 

Pixabay
 

Trezori Banke Engleske

Ujedinjeno Kraljevstvo Čuvena Banka Engleske u ulici Threadneedle u Londonu osnovana je 1694. godine i sada ima petinu svetskog zlata, čija je vrednost od 2016. godine procenjena na 248 milijardi dolara. Ča-čing! Turisti u Londonu možda žele da posete ovu lokaciju, ali to nije vaša prosečna banka. Fotografije kraljice Elizabete II i princa Filipa kako pregledavaju redove od preko 400.000 sjajnih zlatnih poluga naslaganih jedna na drugu objavljene su u štampi, ali ako sanjate da obiđete podzemni trezor koji je izgrađen 1930-ih, nemte sreće. Iz očiglednih razloga, pristup ima samo nekoliko zaposlenih u banci od poverenja, osim ako niste kraljevske porodice, moraćete da se zadovoljite virtuelnim obilaskom iz udobnosti svog doma.

Pixabay
 

Big Ben - ostrvo Herd

Indijski okean Između Madagaskara i Antarktika unutar Indijskog okeana nalazi se udaljena teritorija ostrva Herd. Kopnena masa od 368 kvadratnih milja sastoji se od ledenih glečera i Big Bena – vulkanskog masiva koji ima aktivnost na svom konusu od 1881. Erupcija je zabeležena tek 2. februara 2016. godine, a pošto je vulkan i dalje aktivan i vreme na udaljenom ostrvu je stalno loše, ovo je jedno mesto koje posetioci nisu mogli da posete čak i ako su pokušali.

BONUS VIDEO:

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike