Kozmetičarka kaže da šminku nikako ne skidate vlažnim maramicama, a evo šta savetuje

23.11.2021

15:20

0

Vlažne maramice možda štede vreme i deluju kao praktično rešenje, ali one nikako ne treba da zamene svakodnevnu temeljnu rutinu čišćenja lica

Kozmetičarka kaže da šminku nikako ne skidate vlažnim maramicama, a evo šta savetuje
Ne oslanjajte se na njih - Copyright Unsplash

Kozmetičarka Emi Krejts vlasnica je jednog londonskog salona za ugradnju i oblikovanje trepavica, a ekspert je, kako kaže, za tretmane lepote kojima se održava mladalački i što prirodniji izgled.

Prema njenom mišljenju, prirodne i veštačke trepavice najviše se uništavaju prilikom skidanja šminke s lica, posebno maskare koju je skoro pa nemoguće ukloniti bez izvlačenja dlačica iznad oka.

Zato je odlučila da podeli savete kako da ih maksimalno zaštitite, a savetuje izbegavanje standardnih maramica i jednokratnih vatica i tupfera. 

- Današnje maskare su otporne na sve živo, pa mi često dođu klijentkinje uverene da su im trepavice čiste a u stvari im pri dnu, uz oko, još stoji crni trag - rekla je ona.

Budući da standardna micelarna voda ne uspeva da otopi maskaru, ona savetuje njeno mešanje s uljem, poput ricinusovog ulja koje, uzgred, i neguje trepavice i obrve.

Osim nege trepavica, ističe kako je bitno svakodnevno negovati i obrve, što većina njenih klijentkinja zaboravlja.

- Svi bi hteli deblje, punije obrve, ali ništa ne rade da podstaknu rast dlačica - kaže ova kozmetičarka, koja na svoje obrve svako veče, nakon umivanja i pranja lica, nanosi mešavinu nekoliko ulja i serum za rast i regeneraciju.

- Mislim da je to ključno ako želite punije obrve a da ne čekate mesecima da porastu - rekla je ona, i dodala da za skidanje šminke umesto maramica koristi perive tupfere koje nakon nekoliko korišćenja jednostavno opere u mašini za veš. 

Bakterije iz šminke često se dobro "drže" na koži i ne nestaju tek tako, samo pomoću čišćenja lica.

Važno je dodati i da su vlažne maramice za čišćenje lica pune mnogobrojnih hemikalija koje mogu oštetiti ili iziritirati vašu kožu - štetne su za kožu oko očiju, isušuju kožu lica, ne čiste kožu u potpunosti...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike