Naučnici dali objašnjenje na pitanje zašto muškarci i žene vole oralno zadovoljavanje

13.01.2023

20:51

0

Autor: 24sedam

Većina njih će reći da im prija, ali to je samo pola istine

Naučnici dali objašnjenje na pitanje zašto muškarci i žene vole oralno zadovoljavanje
Seks - Copyright Profimedia

Većina ljudi će na pitanje zašto praktikuju oralni seks odgovoriti sa "Zato što je prijatan".

Naučnicu su, međutim, otkrili da je to samo pola istine i to na evolucijskoj lestvici onaj deo koji je nastupio kasnije.

Prema studiji objavljenoj u naučnom časopisu "Journal of Reproductive immunology" za oralni pristup žena muškarcima pobrinula se sama priroda i to zato da bi što više smanjila mogućnost da telo žene prepozna gene muškarca u fetusu koji se razvija zajedno sa genima žene kao strano telo.

Pexels
 

Unos muškarčevog DNK u probavni sistem, pa tako i u telo, gutanjem semene tečnosti, navodi studija, rezultira time da se telo žene privikava na DNK muškarca i posledično lakše toleriše DNK fetusa, odnosno ne odbacuje ga kao strano telo.

Što se oralnog seksualnog pristupa muškaraca ženama tiče, reč je čisto o tome, dokazali su naučnici u studiji objavljenoj u "Evolutionary Psychology", da je muškarcima na takav način često lakše seksualno da zadovolje ženu. A to onda donosi emocionalne prednosti, pa i evolucijske s obzirom na to, navodi dalje studija, posledično manju opasnost od nevere.

Freepik
 

Sve ostale varijante seksualnih oralnih odnosa raznih ili istih polova međusobno, prema tim temeljnim evolucijskim zakonitostima, trebalo bi da budu varijante bazirane na telesnom zadovoljstvu, kao što je slučaj i sa heteroseksualnim oralnim odnosima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike