Lampa nastala od plastičnog omota sa mehurićima, a dobila ime Bolla

24.09.2020

09:30 >> 08:15

0

Dizajnirana da zatvori ekološki krug

Lampa nastala od plastičnog omota sa mehurićima, a dobila ime Bolla
Copyright Printscreen

Kao i u svim oblastima života, tako se i u dizajnu enterijera i opremanju doma smenjuju trendovi. Nedavno je na Londonskom festivalu dizajna predstavljena lampa pod nazivom Bolla. A ona je na sebe skrenula pažnju zbog vrlo interesantnog nastanka. Naime, odbačeni omot od mehurića iskorišćen je za formiranje neravne teksturne površine lampe.

Londonski dizajnerski studio Hagen Hinderdael ističe da su materijalnost i proizvodni proces Bolla lampe stvoreni kako bi istakli važnost kružne ekonomije, kao i da bi se smanjila upotreba plastične ambalaže. Deponije širom sveta više ne mogu da se nose sa količinom deponovane plastike, od kojih je velika količina otrovna, a još veća nerazgradiva, što predstavlja globalni problem. Bolla lampa je tu da istakne suštinu koja se ogleda u razumnom korišćenju i odlaganju platike, te da stvori inovativan i održiv proizvod.

Lampa je organskog oblika i visoka je 70cm. Iako je dizajnirana za upotrebu kao podna lampa, može se, po želji, modifikovati i pretvoriti u zidnu ili viseću. Sitni otvori sa spoljne strane omogućavaju LED svetlosti da isijava i vizualno zagreva prostor. Studio je razradio poseban sistem postavki ispupčenja na lampi koja je nastala kao miks betona i reciklirane platike kako bi se stvorio upečatljiv izgled.

U slučaju da se ova lampa pokvari, kupac ima opciju da je vrati proizvođaču, kako bi bila pretopljena i ponovo pretvorena u novu lampu. Ovo omogućava Bolla lampi da izbegne slučaj odlaganja na deponiji i zatvori svoj ekološki krug.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: mojenterijer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike