Recept dana: Čokoladni tart

01.10.2020

06:08 >> 09:40

0

Idealan balans prhkog testa i kremaste čokolade

Recept dana: Čokoladni tart
Copyright Profimedia

Za sve prave ljubitelje čokolade, ovo je kolač kom ne mogu odoleti. Idealna kombinacija prhkog testa i fine čokolade, daje čokoladnom tartu savršen balans ukusa. Od sada ne morate da ga jedete samo u poslastičarnicama i restoranima, napravite ga kod kuće i uživajte.

Sastojci:

Za testo:

  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 250 g brašna
  • 2 žumanca
  • 2 kašike mleka

Za krem:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • soli na vrh noža
  • 120 g maslaca
  • 450 g crne čokolade
  • 100 ml mleka

Priprema:

1. Izmešajte maslac, šećer i so, pa dodajte brašno i žumanca. Potom ulijte hladno mleko, umesite glatko testo i formirajte loptu. Obmotajte prijanjajucom folijom i stavite u frizider da odstoji 1 sat.
2. Potom ga razvucite prema veličini modle, pa vratite u frižider na sat vremena. Nakon toga pecite 15 minuta na 180 stepeni i vadite i ohladite.
3. Stavite slatku pavlaku, šecer i so da proključa. Čim provri, sklonite sa vatre i dodajte maslac i čokoladu. Mutite dok se lepo ne sjedini. Prohladite, umešajte malo hladnog mleka i mutite dok ne dobijete gladak krem. Krem preručite preko kore, protresite da se izravna i ostavite da se hladi oko dva sata na sobnoj temperaturi.
Ako želite pospite kakaom, možete pečenim lešnikom ili dekorisati crvenim voćem.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike