Recept dana: Bakin kolač
Miriše na vanilu, limun i sećanja
Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju, ali isto tako i ljubomorno čuvao.
Sladak bakin kolač prelijte čokoladom, premažite kremom, džemom, obogatite ukus voćem i sladoledom po ukusu, pospite keksom, prah šećerom, orasima, bademima, kokosom, ukrasite šlagom ili jednostavno uz šolju kafe ili mleka uživajte u njegovom originalnom ukusu i mirisu.
Postoji zabluda da su vafli i bakini kolači ista stvar. Na engleskom govornom području i jedni i drugi se zovu istim imenom, ali kod nas su bakini kolači ili galete specifični vafli srcastog oblika i tanji su od klasičnih vafla.
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Grčka musaka sa plavim patlidžanom
Sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 manja šolja ulja
- 250 ml mleka
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- rendana kora 1 limuna
Priprema
1. Penasto umutite tri jajeta. Uz stalno mućenje dodajte i šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan s brašnom. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
2. Pecite bakin kolač u aparatu za galete.
3. Filujte kolač po sopstvenom ukusu – možete da ga prelijete čokoladom, namažete kremom ili džemom, ukrasite šlagom ili sladoledom, pa da dodate voće. S ovom poslasticom možete sve.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari