Stanojević želi prodor na "listi besmrtnih": Ispred njega samo tri legende crno-belih

22.04.2021

10:22

0

Trener Partizana mora da povede tim ka pobedi u finalu Kupa 25. maja da bi stigao Jokanovića i Špica po broju trofeja

Stanojević želi prodor na "listi besmrtnih": Ispred njega samo tri legende crno-belih
Copyright MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ima veliku priliku da uđe u red velikana koji su sa klupe predvodili crno-bele.

Pre dva meseca, na prvenstvenoj utakmici protiv Radnika u Humskoj, Stanojević je jubilarni 100. put vodio Partizan u takmičarskim utakmicama. U međuvremenu, aktuelni strateg zabeležio je još 11 nastupa, pa se tako trenutno nalazi na 8. mestu večne liste.

Na ovoj list za sva vremena je neprikosnoven Ljubiša Tumbaković sa 405 nastupa na kojima je osvojio šest titula prvaka i tri kupa. Odmah iza doskorašnjeg selektora Srbije po uspešnosti su legendarni Ilješ Špic i Slaviša Jokanović koji su osvojili po dve titule i dva kupa. Čuvenom mađarskom stručnjaku je za taj poduhvat bilo potrebno 206 takmičarskih mečeva, dok je aktuelni trener katarske Al Garafe to uradio sa svega 76 mečeva kao trener Partizana.

Pročitajte još

Stanojević bi mogao da se izjednači s njima ako 25. maja u finalu Kupa Srbije za sezonu 2020/21 bude bolji i mudriji od Dejana Stankovića na klupi Crvene zvezde. Stanojeviću nedostaje jedan kup, baš kao što mu nedostaje i zvaničnoi priznanje za titulu koju je posle njegove smene na polusezoni 2011/12 osvojio njegov naslednik Avram Grant.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike