Pamtiće Junajted po Old Trafordu, a ne po Megvajeru kojeg je bacio na kolena

06.03.2021

16:47 >> 15:32

0

Sejduba Suma od sto mečeva za Partizan izdvaja onu na Teatru snova

Pamtiće Junajted po Old Trafordu, a ne po Megvajeru kojeg je bacio na kolena
Copyright FK Partizan

Sejduba Suma ulazi u istoriju Partizana kao treći strani fudbaler koji je odigrao preko 100 mečeva za prvu ekipu. Pre njega to su učinili samo Lamine Dijara (151 nastupa) i Almami Moreira (132), pa je zato uprava kluba pred meč sa Radom organizovala malu svečanost u čast reprezentativca Ekvatorijalne Gvineje.

– Ponosan sam na ovaj broj utakmica iz više razloga. Prvo što sam tek treći stranac po broju utakmica tokom cele istorije kluba, a potom što su i moji saigrači, takođe velika fudbalska imena, ponikli u ovoj školi, upisali više od sto utakmica. To govori i o mom kontinuitetu za ovih nekoliko godina u crno-belom dresu. Partizan je od kada sam došao za mene bio veliki izazov. Tu sam proveo lepe i nekad manje lepe trenutke. One manje lepe svi zaboravljamo, a golovi, pobede i slavlja se pamte. Zato mi je drago što sam na ovaj način zaokružio ovih četiri-pet godina koliko sam ovde. Idemo dalje ka novim ciljevima – rekao je Suma.

Suma je od svih utakmica u crno-belom dresu odabrao onu sa Mančester junajtedom na Old Trafordu, a ne beogradsku kada je bacio na zemlju skupo plaćenog Harija Megvajera:

– Kao omiljenu utakmicu izdvajam gostovanje Mančestar junajtedu. Mogli smo da pobedimo u Beogradu, ali kada izađete na Old Traford prođe vas jeza i shvatite na kom je to nivou i gde se vi u tom trenutku nalazite!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura, iako još na oporavku posle operacije kolena, i sa štakama je bio na uručenju uramljenog dresa za Sumu:

– Suma od prvog dana ima naše veliko poverenje koje je i opravdao svojim igrama na terenu. Nije mu bilo nekada lako da ponese i podnese veliki pritisak koji klub nosi sa sobom. Ali se na kraju izborio! Velika je stvar kada se vaše ime upiše u veliku istoriju kluba kao što je Partizan, gde su samo dva stranca dostigla taj broj utakmica. Iz tog razloga smo želeli da mu danas posebno uručimo priznanje, dres Kluba 100 i na taj način se, u ime svih nas, još jednom zahvalimo na svemu što je uradio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike