Stravičan udes na Silverstonu! Prvi Kinez u Formuli 1 iznesen na nosilima, ali je još jedan vozač završio u bolnici! (FOTO, VIDEO)

03.07.2022

14:36

0

Autor: D. N.

Vozač je stabilno, a trka je prekinuta

Stravičan udes na Silverstonu! Prvi Kinez u Formuli 1 iznesen na nosilima, ali je još jedan vozač završio u bolnici! (FOTO, VIDEO)
Formula 1 - 2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Na početku trke za Veliku nagradu Velike Britanije u šampionatu Formule 1 desio se stravičan udes. Vozač Alfa Romea, Guanju Džou (23) je pri velikoj brzini izleteo sa staze "Silverston".

Džou je prvi Kinez ikada u "najbržem cirkusu", a koliko je udes bio stravičan, svedoči i podatak da režiser prenosa nije reprizirao šta se dogodilo, sve dok nije bilo jasno da je sa pilotom sve bilo u redu. U udesu bolje je prošao vozač Mercedesa Džordž Rasel, bez obzira na to što je njegov bolid teško oštećen i što je ostao bez točka.

Lekarska ekipa je odmah intervenisala i Džou je prevezen u bolnicu. Prema poslednjim informacijama, nalazi se u svesnom stanju, ali je isto tako na daljim ispitivanjima. To je potvrdio i njegov tim.

Usledio je i prekid trke na jednoj na najpoznatijih staze u svetu Formule 1. Ipak, ona je kasnije i nastavljena.

Osim Džoua, u bolnici je završio i pilot Vilijamsa, Aleks Albon koji je imao "bliski susret" sa Sebastijianom Fetelom, koji vozi za Aston Martin.

Pogledajte video incidenta.

Kao i više fotografija.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike