Koliko će navijača tek sada imati Alfa Romeo... Džou će biti prvi Kinez u Formuli 1!

16.11.2021

12:48

0

Autor: 24sedam

Timu u ovoj sezoni ne ide baš najbolje

Koliko će navijača tek sada imati Alfa Romeo... Džou će biti prvi Kinez u Formuli 1!
Tan2021-11-16_12294539_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Guanju Džou će biti prvi Kinez u Formuli 1, sa "stalnim zaposlenjem". Tim Alfa Romea je potvrdio da će Džou naredne godine voziti uz Valterija Botasa.

Džou (22) se ove sezone bori za titulu u Formuli 2, a kako je voziti bolid Formule 1 već je osetio, pošto je bio test vozač za Alpine.

- Zadovoljstvo je što možemo da poželimo dobrodošlicu Žou u Alfa Romeo. On je veoma talentovan vozač, što su pokazali i njegovi rezultati u Formuli 2. Sada se nadamo da će se njegov talenat još više pokazati u Formuli 1. Ponosni smo na našu vozačku postavu za narednu sezonu i ubeđeni smo da će uspešno sarađivati sa Valterijem - navedeno je u saopštenju tima.

 

 

Nema sumnje da će Formula 1 dobiti na dodatnoj popularnosti u Kini.

- Takođe se radujemo što možemo da poželimo dobrodošlicu svim novim navijačima iz Kine koji će postati deo tima.

Oglasio se i Džou koji će naslediti Antonija Đovinacija.

- Od detinjstva sam maštao da se popnem što više je moguće u sportu. Sada se san ostvario. Privilegija je što karijeru mogu da počnem u legendarnom timu, koji je u prošlosti uveo mnogo talenata u svet Formule 1. Biti prvi Kinez u Formuli 1 je važna stvar za kineski motosport. Znam da će mnogo nade biti položeno u mene, ali će mi to biti motiv da budem još bolji - kazao je Džou.

U tekućoj sezoni Alfa Romeo je na pretposlednjem mestu u šampionatu konstruktora sa 11 osvojenih bodova. Kimi Raikonen je osvojio deset, a Đovinaci jedan bod. Nastup je upisao i veteran Robert Kubica, ali bodove nije osvojio.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike