Loše izdanje Čačana i nova glavobolja

03.04.2021

12:29

0

Autor: D. B.

Zadar pobedio u gostima Borac u važnom meču u borbi za opstanak u ABA ligi

Loše izdanje Čačana i nova glavobolja
Copyright MN Press

Zadar je u Čačku ostvario jednu od najbitnijih pobeda ove sezone. Drugi put u poslednjih deset dana ekipa iz Dalmacije je bila bolja od Borca i na ovaj način je stekla veliku prednost u odnosu na tim iz Srbije u borbi za opstanak u ABA ligi.

Posle 40 minuta borbe na semaforu je stajalo: Borac-Zadar 61:65 (16:19, 13:14, 13:19, 19:13).

Posle ravnopravne borbe, Zadrani su stigli do osetnije prednosti krajem druge i početkom treće četvrtine. Do dvocifrene prednosti stigli su prvi put u 29. minutu utakmice kada su poveli sa 50:39.
Borac je ponovo, čini se, kasno upalio motore. Jurili su izabranici Marka Marinovića prednost gostiju, ali nisu uspeli da je stignu.

Jako dobru utakmicu odigrao je Aleksandar Bursać koji je imao 11 poena, ali i devet skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte… Sve zajedno sakupio je 23 indeksna poena.

– Kao i na prvom meču, kada gledam celu utakmicu bili smo bolji protivnik. Bili smo u vođstvu, imali smo i dvocifrenu prednost. Dali smo priliku Borcu da se vrati. Tada smo stavili zonu da ih izbacimo iz kretanja. Promašivali su, držao ih je malo skok u napadu. Imali smo dobre procente šuta – objasnio je posle meča trener Zadra Veljko Mršić.

Odgovornost za poraz ponovo je preuzeo Marko Marinović. Šef struke Čačana nije izgubio nadu da će tim izboriti opstanak u prvoj ABA ligi.

Pročitajte još

– Iskreno, mnogo težak poraz. Preuzimam svu krivicu. Očigledno je da se nismo dovoljno dobro pripremili za ovu utakmicu. Promašili smo dosta otvorenih šuteva. U pojedinim trenucima smo pogrešno napadali. Slična utakmica kao u Zadru, ružna u kojoj su nas pobedili. Ništa nije gotovo, glavu gore. Čela nas utakmica u Splitu i protiv Cibone. Tražićemo obe pobede da privedemo ovu sezonu kako treba kraju – ocenio je trener Čačana Marko Marinović.

Kod Borca najefikasniji su bili Miletić i Todorović sa 13 poena, dok je Džons dodao 11 uz pet skokova i sedam asistencija. U redovima Zadra osim Bursaća istakao se i Onuaku sa 13 poena, ali i sedam izgubljenih lopti, kao i Karter koji je sakupio deset poena i šest skokova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike