Voditelji "Zvezda Granda" su se smenjivali iz sezone u sezonu: Od pevača do rijaliti zvezda! Samo je ona dobila otkaz zbog velike greške!

24.01.2023

23:31

0

Takmičenje se menjalo godinama, a pored takmičara oni su bili zaslužni za veliku gledanost

Voditelji "Zvezda Granda" su se smenjivali iz sezone u sezonu: Od pevača do rijaliti zvezda! Samo je ona dobila otkaz zbog velike greške!
Marko Miljković, Sanja Kužet, Voja Nedeljković, Ena Popov i Nemanja Stevanović - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Talent-šou program "Zvezde Granda" godinama obara sve rekorde gledanosti. Od 2004. godine, pa sve do danas, takmičenje je iznedrilo veliki broj zvezda, od kojih su pojedini zakazali koncerte u Beogradskoj Areni

Kako su godine prolazile, tako se i takmičenje menjalo, a glava operacije od samog početka pa sve do danas, jeste estradni mag Saša Popović.

Popović godinama održava audicije širom regiona i aktivno učestvuje u svakom segmentu najgledanijeg šoua, koji je godinama evoluirao, te nove sezone nisu ni nalik onima u kojima su pevačke snage odmeravali Tanja Savić, Slavica Ćukteraš i Bane Mojićević.

ATA Images/Antonio Ahel
Sanja Kužet i Voja Nedeljković

Popularno takmičenje je iz sezone u sezonu promenilo mnogo voditelja, dok nisu došli do dobitne kombinacije koja program vodi godinama, a to su Sanja Kužet i Voja Nedeljković.

Prva i druga sezona

Prve dve sezone "Zvezda Granda" odvijale su se u okviru emisije "Grand Šou" koja je godinama obarala sve rekorde gledanosti. Pored Saše Popovića koji je, kao i svake godine do sada, izveštavao o rezultatima glasanja, program "Zvezda Granda" 2004. i 2005. godine vodila je Ines Gavrilović, koja se iz medija povukla nakon ovog projekta po kom su je svi upamtili.

Treća sezona

U trećoj sezoni tokom 2006. i 2007. godine, "Zvezde Granda" dobijaju potpuno drugu dimenziju, nalik na ovoj danas. Takmičenje dobija zasebnu emisiju, koja se emituje u udarnom subotnjem terminu od 21 čas. Taj termin je zadržan do dana današnjeg, a šou je vodio voditeljski dvojac, koji je srca publike osvojio u tada popularnom rijaliti programu "Veliki brat".

Ena Popov i Marko Miljković svojom spontanošću i harizmom bili su kao "šlag na tortu" ovom takmičenju, koje je od samog starta bilo mnogo gledano. Ono što je posebno interesantno u tom trenutku, jeste što su Ena i Marko bili u emotivnoj romasi, koja je okončana nakon prestanka rada na zajedničkom projektu.

Četvrta sezona

Naredna sezona zabeležila je neverovatnu gledanost, a pobedu je odneo Darko Lazić. Ono što je interesantno, jeste da su program tada vodili finalisti iz prethodne sezone, Silvija Nedeljković i Nemanja Stevanović. Mnogo se spekulisalo o njihovoj romansi, što nikada nisu priznali, a nakon vođenja takmičenja, usledio je i njihov duet "Jedini, jedina" koji su otpevali na Grandovom festivalu i osvojili visoko treće mesto.

Peta sezona

Peta sezona je bila najupečatljivija kada su voditelji u pitanju, jer je u superfinalu koje je održano u Beogradskoj Areni pred 20 hiljada ljudi, tadašnja voditeljka napravial lapsus zbog kog je "popila" otkaz od Saše Popovića. 

Ljubinka Buba Dobrosavljev i Vlada Stanojević su 2010. i 2011. godine vodili popularno takmičenje. Sve je bilo u redu, dok voditeljka nije napravila lapsus preko kog čelni ljudi "Granda" nisu mogli da joj pređu. Naime, direktor "Granda" Saša Popović, odlučio je da Bubi da otkaz jer je nakon niza grešaka i pomešala brojeve kandidata, što je izazvalo haos na sceni.

Šesta i sedma sezona

Nakon skandaloznog vođenja superfinala, voditeljsku palicu prestižnog takmičenja preuzeli su nekadašnji finalisti, Milan Mitrović i Ana Sević. Njih dvoje su se odlično pokazali na ovom polju, te im je Saša Popović kasnije ukazao poverenje i u narednoj sezoni, kao i na još jednom projektu koji su vodili u duetu, a to je takmičenje "Neki novi klinci".

Ostale sezone

Takmičenje od osme sezone potpuno menja koncept, a članovi stručnog žirija postaju stalna postava iz emisije u emisiju. Sanja Kužet i Voja Nedeljković pokazali su iskustvo na delu i godinama unazad svojom energijom i doskočicama izazivaju osmeh na lice milionskom auditorijumu.

Inače, Sanja Ćulibrk vodila je samo jednu sezonu „Zvezda Granda“, kada je njena imenjakinja, Sanja Kužet, bila na porodiljskom odsustvu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Sanja Ćulibrk

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike