Njihovo odrastanje obeležili su beda i siromaštvo: Danas su jedne od najbogatijih pevačica na estradi!

28.12.2022

17:50

0

Mnoge ih nazivaju milionerkama iz blata

Njihovo odrastanje obeležili su beda i siromaštvo: Danas su jedne od najbogatijih pevačica na estradi!
Seka Aleksić, Dragana Mirković i Zorica Brunclik - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Mnoge poznate dame u Srbiji su pre raskošnog života i luksuza imale teško detinjstvo, a odrastanje im je obeležilo siromaštvo.

Živele su u skromnim porodicama, a neke od njih su čak bile na ivici egzistencije. Decenijama kasnije, ogromnim trudom i radom su stekle veliku slavu i bogatstvo, ali nikada nisu zaboravili svoje poreklo.

Zorica Brunclik

Danas je legenda naše narodne muzke, a nekada je osetila sav gorak ukus siromaštva. Detinjstvo joj je obeležio očev odlazak iz porodice, dok je još bila mala.

Zoričina majka Zlatija je sama brinula o njoji trojici braće. Živeli su u najvećoj bedi jer je majka imala jadnu platu. Zorica se nerado seća perioda odrastanja, ali ističe da ga se ne stidi. Bila je najstarije i jedino žensko u porodici.

Printscreen Youtube/RTS Šou program - Zvanični kanal
Zorica Brunclik

Kada je odlazila kod oca, sve je imala u izobilju. On ju je odvodio i ostavljao kod svoje bogate familije, gde je boravila mesecima. Zorica smatra da je to radio samo kako bi napakostio njenoj majci. Kod oca je živela raskošno, nosila najskuplju odeću i jela najfiniju hranu. Najteže joj je padalo kada se vraća kod majke u siromaštvo. Majka ukinila odlaske kod oca kada je krenula u školu zbog obaveza oko učenja.

Od svog prvog zarađenog novca pevanjem je bila kupila toliku količinu hrane koja je jedva stala u dva taksija.

Dragana Mirković

Luče iz Kasidola, kako su je mnogi oslovljavali, jer potiče iz istoimenog sela kraj Požarevca, danas je možda, čak, i naša najbogatija pevačica. Procene bogatsva idu i do 100 miliona dolara. Postala je velika balkanska zvezda koja je otpevala brojne hitove.

A već godinama živi u raskošnom dvoru u Beču od 50 miliona evra. Građevina je od neprocenjive istorijske vrednosti, sazidan je u 12. veku i pod zaštitom je države. Ima i svoju televiziju, a suprug Toni je posebno poznat kao distributer skupocenih automobila. 

ATAImages/ M.M.
Dragana Mirković

Odrasla je sa bakom, dedom, roditeljima i dve i po godine starijom sestrom Dušicom. Nikad nije zaboravila svoje korene, te često obilazi svoje selo, a komišije ističu kako se pevačica uopšte nije promenila.

Još u osnovnoj školi svi su primetili Draganinu muzikalnost i talenat. Međutim, ona je tada sanjala da nakon studija engleskog jezika postane turistički vodič. Bila je vukovac i želela je da nastavi školovanje. Nije ni slutila šta joj sudbina sprema. Zbog vrtoglavih uspeha, već na početku karijere, to bilo nemoguće. Kasnije je vanredno završila Trgovačku školu u Bosni i Hercegovini.

Samo prva ploča prodata je u više od 150 000 primeraka, Dragana danas priznaje da nije bila potpuno svesna svog uspeha.

Rada Manojlović

Odrasla je u trošnoj maloj kući koju je deda sagradio u selu Četereže. Rada je govorila da su u porodici koristili spoljni toalet, a kupanje je bilo pravo snalaženje. Od svog prvog nastupa je uvek isticala da je preponosna na svoje poreklo, te je od novca koji je zaradila kroz veoma uspešnu karijeru sagradila ogromnu kuću svom ocu.

Danas za samo jedno veče ona dobije i po nekoliko desetina hiljada evra, a nedavno se našla u centru skandala zbog bakšiša koji su gosti oko nje skupljali lopatom.

ATAImages/M.M.
Rada Manojlović

Seka Aleksić

Seka neretko priča o svom teškom odrastanju u siromaštvu. Kao izbeglice iz rata, njen brata, majka i ona nekada nisu imalo ni dovoljno novca ni za hranu, pa se dešavalo da ode u školu bez užine.

Seka je vrlo mlada počela da nastupa kako bi pomogla majci da se izvuče iz teškog života, u koji su zapali zbog rata. Ističe da je zbog svih stvari kroz koje je prošla danas postala jaka žena, a nikada je nije bilo sramota što nije imala za užinu. Godinama su živeli u sobi koju im je škola dala na korišćenje.Seka ističe da je bila srećna i tada.

ATAImages/ Antonio Ahel
Seka Aleksić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike