Otac Rade Manojlović ne odustaje od rada na pijaci: Meni je to duševna hrana, ali ćerke mi mnogo pomažu!

21.11.2022

08:09

1

Kako ističe, voleo bi da mu se ćerka uda i da dobije zeta, ali shvatio je da bi je svaki muškarac zaustavio u njenom poslu

Otac Rade Manojlović ne odustaje od rada na pijaci: Meni je to duševna hrana, ali ćerke mi mnogo pomažu!
Rada Manojlović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Rada Manojlović je godinama jedna od najtraženijih pevačica na estradi, a ono što mnogi vole kod nje jeste to što se nikada nije stidela svog porekla i toga što dolazi sa sela.

Njen otac Rade, iako ne mora, i dalje radi na pijaci, a kako ističe, njemu je to duševna hrana.

- Od 1994. godine prodajem ovde. Nedeljno idem na tri pijace koje su na našoj opštini. Radim to da bih se video i družio s ljudima - počinje Manojlović, i dok raspoređuje robu po tezgi nastavlja:

- Pa šta bih ja radio kod kuće?! Volim da budem ovde, pričam s ljudima, popijemo rakiju, jedan drugom podmećemo klipove, zezamo se i to meni dođe kao duševna hrana. Kada sam na imanju, moram da cepam drva, kuvam i spremam. A kada ne radim na pijaci, onda obrađujem njivu. Uvek moraš nešto da radiš kad si na selu. Pročitam često na internetu da ne bi trebalo da radim na pijaci jer moja ćerka ima para, ali meni to ne smeta, svestan sam da i to mora da se piše - kaže Rade, i u pauzi ispijanja rakijice analizira svoj poslovni učinak.

- Sva roba ovde ide pomalo. Uglavnom nema ovde neke zarade, ja od ovoga mogu da platim struju ili internet. Meni deca pomažu mnogo. Zahvaljujući njima imam sigurnost i ne razmišljam da li ću imati nešto da platim.

Rade uživa u druženju sa prijateljima, a svakog decembra ima tradiciju koju obavezno ispoštuje.

- Svakog decembra pravim kotlić, dva, tri kotlića napravim pred Novu godinu da počastim sebe i drugove, tako će biti i ove godine jer ne prekidamo tradiciju - kaže Rade za Alo i otkriva da su njegove ćerke radile takođe na pijaci:

Instagram printscreen/_marija_manojlovic_
Rada Manojlović, Marija Manojlović, Rade Manojlović

- Rada i Maja su prodavale uglavnom cveće, samo nisu bile baš na dobrom mestu. Što si duže na pijaci, to imaš bolje mesto, ja sam sada na odličnoj poziciji za prodaju. Sećam se da su najviše dolazili dečaci da kupuju cveće i sve je to bilo simpatično. Imale su  11, 12 godina i ničemu se nisu nadale. Ne mogu da tvrdim koja je bila uspešnija, ali se sećam da je Maja volela više da priča nego da radi - kroz smeh opisuje Rade.

Voleo bih da se Rada uda

Pevačicin otac ističe da bi voleo da dobije zeta, ali da će to teško ići.

- Voleo bih da se Rada uda i da imam zeta, ali koliko ja vidim, to nije za nju. Svaki muškarac bi je zaustavio u njenom poslu. Teško koji muškarac bi podneo da ima tako uspešnu ženu. Ta popularnost je mač sa dve oštrice. Jedino kad bi se pojavila neka dobra duša poput nje, pa da se uda - kaže Radin otac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike