Ovo je najzdraviji doručak: Pomaže u regulisanju holesterola i nivoa šećera, podržava probavu i olakšava gubitak kilograma

15.04.2024

06:48

0

Autor: K. B.

Ovaj doručak nije samo ukusan, već donosi i niz benefita za naše zdravlje

Ovo je najzdraviji doručak: Pomaže u regulisanju holesterola i nivoa šećera, podržava probavu i olakšava gubitak kilograma
Copyright Profimedia

Svako jutro, počastite se ovsenom kašom - jednom od najzdravijih žitarica na svetu. Ova hrskava poslastica ne samo da je ukusna, već je i izuzetno hranljiva. Ovas je poznat po tome što ne sadrži gluten, a bogat je vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidantima.

Doručak od ovsene kaše donosi vam ne samo dobro zdravlje, već i energiju koja će vas pokretati tokom celog dana. Prema izveštaju sa „Healthline“-a, ovsena kaša ima mnoge zdravstvene koristi, uključujući održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi, snižavanje krvnog pritiska i holesterola, poboljšavanje probave i čak podsticanje mršavljenja.

Freepik
 

Kada pripremate ovsenu kašu, važno je izbegavati gotove kesice pune dodatog šećera i aditiva. Umesto toga, odaberite cela zrna ovsenih pahuljica i pripremite ih sami. Za jednostavan doručak, pomešajte 4 kašike ovsenih pahuljica sa 200 ml jogurta ili mleka i dodajte jednu bananu ili šaku zamrznutog bobičastog voća. Po želji, možete dodati mešavinu lanenih semenki, susama, cimeta ili koštunjavog voća kako biste obogatili ukus i hranljivost vašeg doručka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike