Deluje čudno, ali i ovsenu kašu možete pogrešno da pripremite. Evo u čemu je caka

12.10.2020

08:13 >> 17:38

0

Autor: Z. A.

A mislili smo da nema ničeg jednostavnijeg za doručak

Deluje čudno, ali i ovsenu kašu možete pogrešno da pripremite. Evo u čemu je caka
Copyright Pixabay

Ovsena kaša je veoma zdrava, puna esencijalnih nutrijenata za naš organizam, zbog čega je veoma visoko na svim listama najzdravijih opcija za doručka.

Ta kaša je izvrstan jutarnji obrok prepun vlakana, minerala i vitamina, a mnogi je vole i u ukusnoj i mirisnoj jesenskoj varijanti, sa kuvanim jabukama, cimetom i malo meda.
Ovsenu kašu možete učiniti još ukusnijom ako u nju ubacite banane, borovnice, maline ili pak čija semenke, orašaste plodove, rendanu crnu čokoladu…

Iako se čini da je reč o jednostavnom jelu u čijoj pripremi ne možemo pogrešiti, nije baš tako. Neki ljudi ovsenu kašu pripremaju samo s vodom, ali to nije dobra opcija jer je mnogo ukusnija i bogatija proteinima ako koristite mleko.

MOŽDA VAS I OVO ZANIMA: Stari trik zaista deluje: Ovako se pravilno čuva krompir

Evo o čemu treba da vodite računa kad pripremate ovsenu kašu:

1. Prilikom pripreme ovsene kaše javljaju se veliki mehurići, pa ukoliko je posuda za kuvanje premala, imaćete problema s prelevanjem. Stoga odaberite odgovarajuću veličinu posude.

2. Vreme dodavanja ovsenih pahuljica takođe je veoma bitno. Ukoliko želite kremasti obrok, dodajte pahuljice nakon što je mleko počelo da vri, a ako pak želite da se oseti ovas, dodajte ga u hladno mleko pre nego što stavite sve na vatru.

Pixabay

3. Zvuči neverovatno, ali kako bi kaša bila ukusnija, uvek joj morate dodati malo soli. Uradite to na početku kuvanja! Ukoliko dodate so na kraju, neće biti ukusna.

4. Dovoljno je povremeno da promešate kašu kako mehurići prilikom kuvanja ne bi postali preveliki i napravili nered na vašem šporetu. Osim toga, mešanjem se otpušta dodatan skrob koji će vašoj ovsenoj kaši dati onu posebnu, kremastu strukturu. Nakon što je skuvate ostavite smesu još nekoliko minuta kako bi upila dovoljno tekučnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tportal.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike