Sveži početak: Najbolje destinacije za septembarska putovanja

01.09.2023

20:08

0

Autor: K. B.

Septembar donosi osećaj svežine u vazduhu i savršen je mesec za putovanje

Sveži početak: Najbolje destinacije za septembarska putovanja
Ilustracija - Copyright Freepik

Gužve se smanjuju, cene padaju, a priroda prelazi u prelepu jesenju paletu boja. Bez obzira na vaše preferencije, postoji idealna destinacija za svakoga u ovom mesecu. Evo nekoliko predloga za savršeno putovanje u septembru.

1. Grčka - Santorini

 

 

Septembar je idealno vreme za posetu Santoriniju. Vrućina se smirila, na plaži su manje gužve, a romantični zalasci sunca nad Egejskim morem su nezaboravni. Ostrvo nudi prelepe plaže, šarmantne selo sa belim kućama i restoranima s izvrsnom grčkom hranom.

2. Italija - Toskana

 

 

Toskana u septembru odiše toplinom i mirisom berbe grožđa. Predivni pejzaži, vinski podrumi i čarobni gradovi kao što su Firenca i Sijena čine ovu regiju neodoljivom. Osim toga, temperatura je prijatna za istraživanje bez prevelike vrućine.

3. Japan - Kyoto

 

 

Ako želite doživeti japansku kulturu i spektakularne jesenje boje, septembar je odličan mesec za posetu Kyotu. Vrtovi i šume menjaju boje, a tradicionalne gejše i hramovi su posebno čarobni. Osim toga, izbegavaćete gužve koje donosi visoka sezona turizma.

4. Kanada - Banff Nacionalni Park

 

Za ljubitelje prirode, septembar je savršeno vreme za posetu Banff Nacionalnom Parku u Kanadi. Planine su prekrivene zlatnim jesenjim lišćem, a jezera odražavaju okolne planine. Ovo je raj za planinare i fotografe.

5. Portugal - Azorska Ostrva

 

Azorska ostrva su tropski raj u Atlantskom okeanu. Septembar nudi prijatnu klimu za istraživanje vulkanskih pejzaža, netaknute prirode i obale. Ostrva su još uvek tajna destinacija, što znači manje gužve i više mira.

Svaka od ovih destinacija nudi nešto posebno u septembru, bilo da tražite opuštajući odmor na plaži, kulturno iskustvo ili avanturu u prirodi. Iskoristite prednosti ovog savršenog meseca za putovanja i otkrijte nove horizonte.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike