Putovanje za džep dubok kao okean: Destinacije skuplje od Monte Karla koje ostavljaju bez daha - cena odmora 1.770 dolara

23.08.2023

19:24

0

Autor: K. B.

U vestima koje su obišle svet, a datiraju od srede, 23. avgusta 2023. godine, saznajemo da su cene luksuznih destinacija za odmor dosegle nebeske visine.

Putovanje za džep dubok kao okean: Destinacije skuplje od Monte Karla koje ostavljaju bez daha - cena odmora 1.770 dolara
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ostrva i luksuzni skijaški gradovi dominiraju listom najskupljih destinacija za odmor, sa još jednim iznenađujućim članom – safari eko-turizam.

Istraživački portal FloridaPanhandle.com duboko je zaronio u svet troškova putovanja analizirajući 100 popularnih destinacija za odmor. Pri tome su uzeti u obzir prosečni troškovi smeštaja, prevoza, hrane i atrakcija. Prema ovoj analizi, nekoliko destinacija je istaknuto kao apsolutno najskuplje, a uključuju Gustaviju u St. Bartsu, Gštad u Švajcarskoj, Aspen u Koloradu, Park Siti u Juti, Maui na Havajima, London, ostrvo Kakao na Maldivima, Maun u Bocvani, Veliki Kajman i Monte Karlo.

 

 

Posebno su se istakla ostrva i luksuzni skijaški gradovi, dok je zapaženo i da safari eko-turizam ima svoje mesto na ovoj prestižnoj listi, kao rame uz rame sa ostalim ekskluzivnim destinacijama.

Na vrhu ove liste je Karipsko ostrvo Sent Barts, koje nosi titulu najskuplje destinacije za odmor na svetu. Visoke cene smeštaja, sa prosekom od 1.770 dolara po noći, igraju ključnu ulogu u ovom rangu cena, prema izveštaju portala Alo.rs.

 

 

Analiza je uključivala cene hotela sa četiri i pet zvezdica tokom Božića (21-27. decembar) i proleća (19-25. maj). Troškovi aktivnosti su takođe bili važan faktor, uz prosečne cene tri najpopularnije atrakcije svake destinacije prema TripAdvisoru.

Skijaški grad Park Siti u Juti se istakao kao najskuplja destinacija za atrakcije, sa prosečnom cenom od 333 dolara dnevno.

 

 

Atrakcije u Bocvani, tačnije u Maunu, beleže troškove od preko 100 dolara dnevno. Iako su ukupni troškovi viši, atrakcije na Sent Bartsu i Maldivima su ocenjene nula dolarima, s obzirom na nekoliko besplatnih plaža koje nude.

U poređenju sa ostalim destinacijama na listi, Monte Karlo se istakao sa nižim prosečnim cenama atrakcija, čime je dodatno privukao pažnju putnika i turista.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike