Plaža nadohvat ruke: Destinacije na moru koje su udaljene manje od šest sati vožnje od Srbije

25.07.2023

20:32

0

Autor: K. B.

Iz većine mesta u Srbiji može se stići do prelepih primorskih gradova i turističkih destinacija za manje od šest sati vožnje

Plaža nadohvat ruke: Destinacije na moru koje su udaljene manje od šest sati vožnje od Srbije
Ilustracija - Copyright Pixabay

Putnici iz Beograda mogu se radovati što imaju nekoliko bližih morskih destinacija. Prema podacima Google Mapsa, najbliža destinacija je Rijeka u Hrvatskoj, do koje možete stići za svega pet sati i 16 minuta vožnje, bez računanja zadržavanja na granicama. Pored Rijeke, na nešto većoj udaljenosti su atraktivni Krk, Kvarner, Istra i severni deo Dalmacije.

Iz Beograda takođe možete relativno brzo stići, za manje od šest sati vožnje, do slovenačkog primorja, posebno do prelepog grada Kopra, kao i do okoline Trsta na severu Italije.

Sledeća najbliža destinacija za Beograđane je solunska regija u Grčkoj, do koje možete stići za oko šest i po sati vožnje.

Pixabay
 

Novosađani takođe imaju slične opcije za brz odlazak na more. Hrvatska, Slovenija i sever Italije su im nadohvat ruke, s vožnjom od oko šest sati. Za malo duže putovanje, mogu se odlučiti za put do Soluna, za šta im je potrebno sedam i po sati.

Iz Subotice je moguće brzo stići do Rijeke i tog dela Hrvatske, za šta je potrebno nešto više od pet i po sati vožnje. Zatim slede Kopar i Trst, do kojih treba voziti više od šest sati.

Kada je reč o odredištima u Crnoj Gori, najbliži su im putnici koji kreću iz Novog Pazara i Užica. Iz Novog Pazara možete stići u Bar ili Budvu za manje od pet sati, dok vam je iz Užica potrebno oko pet i po sati do ovih gradova. Iz Užica možete stići i do Neuma u Bosni i Hercegovini za manje od šest sati vožnje, tačnije za pet sati i 30 minuta.

Za putovanje u Drač iz Novog Pazara potrebno je pet sati i 45 minuta.

Kragujevac je najbliži solunskoj regiji u Grčkoj, do koje je potrebno pet sati i 45 minuta vožnje, a zatim sledi Rijeka, na oko šest i po sati udaljenosti.

Pexels
 

Iz Niša do Soluna putovanje traje četiri sata i 30 minuta, a do Burgasa u Bugarskoj pet sati i 30 minuta.

Za stanovnike juga Srbije, tačnije Vranja, more je najbliže jer je do solunske regije potrebno samo oko tri sata i 30 minuta vožnje. Blizu su im i prelepe plaže albanske obale. Na primer, do Drača je potrebno manje od pet i po sati vožnje sopstvenim automobilom.

Iz Zaječara je najbliži takođe Solun, na šest sati i 11 minuta udaljenosti, a zatim Bugarska, do koje možete stići za oko šest i po sati.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike