Tiktokerka nije prala kosu 152 dana i otkrila šta koristi umesto šampona: Ljudi, kosa mi miriše i nije masna

04.01.2024

18:24

0

Autor: V. I.

Svako ko je probao njenu prah-mešavinu kaže da odlično radi posao

Tiktokerka nije prala kosu 152 dana i otkrila šta koristi umesto šampona: Ljudi, kosa mi miriše i nije masna
Copyright Printscreen/TikTok

Tiktok influenserka Orim, koja na ovoj društvnoj mreži  ima 1,2 miliona pratilaca, redovno objavljuje svoje video-sadržaje u kojima se bavi biljnom ishranom, ali i raznim savetima za pravljenje prirodne kozmetike.

Njen video u kojem je prikazala kako pravi prirodni regenerator za kosu, pogledan je skoro 27 miliona puta. Postupak je prost: šoljia semenki lana se prokuva u par decilitrara vode dva-tri minuta, ostavi da se prohladi oko sat i procedi. Ne može jednostavnije, zar ne?

@orim Replying to @Dahlela Hennig How I make Flax Seed Gel Conditioner 🌱✨💓 #DIY #nopoo #naturalhaircare #healthyhairtips #naturalconditioner #flaxseedgel ♬ Clair de lune/Debussy - もつ

Međutim, nedavno je podelila i recept za pravljenje šampona za suvo pranje od mešavine aru praha i kakao praha. Ona je naime, napravila video nakon 152 dana za vreme kojih nije prala kosu već koristila samo ovu mešavinu za pranje u prahu.

Kako kaže, kosa joj ne opada, skalp joj nije masan ni lepljiv, a nema ni perut, naprotiv - kad protrlja prstom oseti predivan miris kakaoa. Recept je takođe jednostavan - pomešajte kakao i aru prah, koji možete da nabavite u bolje snabdevenim radnjama zdrave hrane, te tom mešavinom trljajte kožu glave.

Ovim je prah-mešavinu nanela na koren kose pomoću četke za rumenilo i potop utrljala prstima. Ova jedinstvena formula ne samo da osvežava kosu bez upotrebe vode, veći pruža bogatstvo blagodeti.

Aru prah, poznat po svojim svojstvima da čisti, nežno apsorbuje višak ulja sa skalpa i kose, ostavljajući kosu svilenkasto mekom i sjajnom.

Kakao prah, s druge strane, dodaje volumen i blistav sjaj, dok njegov prefinjeni miris obavija kosu čarobnim aromama vruće čokolade.

Idealno za dane kada ste u žurbi, ovaj šampon je savršen saveznik za brzo osveženje, pružajući vašoj kosi novi život i energiju. Osim toga, njegova prirodna formula čini ga izvrsnim izborom za one koji teže zdravijem načinu života, negujući kosu bez upotrebe štetnih hemikalija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike