Nova era u srpskoj muškoj modi: Više se ne plaše šljokica i bisera, a vode se pravilom - sve je dozvoljeno (FOTO)

27.01.2023

14:30

0

Autor: K. O.

Ovaj muzički događaj posvedočio je tome da se sve više približavamo svetu i njihovom poimanju mode

Nova era u srpskoj muškoj modi: Više se ne plaše šljokica i bisera, a vode se pravilom - sve je dozvoljeno (FOTO)
Copyright ATA Images

Još jedan muzički festival je iza nas, a prvi utisak nam je da su se ove godine muškarci odvažili na ozbiljne modne eksperimente.

Dok su do pre nekog vremena, uglavnom dame bile te koje su se igrale modom i pravile razne kombinacije kada je garderoba u pitanju, sada smo videli da jači pol uopšte ne zaostaje za njima.

Pre nekoliko dana smo videli da je Robert Patison obukao suknju za pojavljivanje na "Dior" reviji. nešto slično je nedavno uradio i Bred Pit tokom promocije novog filma, a mlade muzičke i filmske zvezde Hari Stajls i Timoti Šalame uveliko se igraju, kombinujući muške i ženske komade garderobe, aksesoare i obuće. Nije slučajno što je Hari u haljini bio prvi muškarac na naslovnici modne biblije "Voga", a to je označilo novu eru odevanja za muškarce.

A prethodne dve večeri smo svedočili novoj eri muške mode i kod nas, ako je suditi po mladim zvezdama koje su se pojavili na dodeli nagrada "MAC".

ATA Images
 

Prve večeri dress code je bio "crno", a muškarci su se mahom opredelili za crna odela. Iz klišea su iskočili momci iz dvojca "Buč kesidi", Luka Račić i Zoran Zarubica, koji su imali taj retro vajb. Sa modom se poigrao i Dejan Milićević koji je došao sa crnom perikom i majicom sa trbušnjacima. 

ATA Images
 

Monotoniju je razbio i David Dekić Amaro koji je nosio kratki crni blejzer sa  golim stomakom.

Muške zvezde ostale su dosledne svom dugogodišnjem stilu, pa je tako Bora Čorba isti sada i pre više decenija.

ATA Images
 

Drugo veče dress code je bio "all white" i tu su se momci istakli. Posebno mlađi izvođači koji su se ozbiljno poigrali modom.

Uticaj strane rep scene bio je očigledan i sinoć, pa su i neke domaće zvezde ponele bunde, poput Vuka Moba. A da se momci više ne plaše šljokica posvedočio je Miloš Stojković Heni koji je imao šljokice i na kapi i na sakou.

ATA Images
 

Kapu sa biserima pevač Sergej Pajić je upario sa torbicom sa biserima, dok je oko vrata zasijalo slovo "S". A Nucci je imao predimenzioniranu bluzu, dok je na glavu stavio "nike" traku ukrašenu kristalima.

Da providne bluze više nisu samo za dame posvedočio je David Amaro. A pomerene bele kombinacije imali su Radun Bakić, Savo Perović, Filip Marinkov Filarri.

Momci iz benda "Klon" klonirali su svoju odevnu kombinaciju, pa su imali identične kardigane, dok je grupa "Crni cerak" prekršila "dress code" jer je crna boja sastavni deo njihovog predstavljanja.

ATA Images
 

Stiče se utisak da su mladi izvođači željni toga da ostave što jači lični pečat u doba kada je teško izdvojiti se iz mase.

BONUS VIDEO:

 


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike