Izazovi u spavaćoj sobi: Vođenje ljubavi traje manje nego ikad pre!

27.07.2023

21:12

0

Autor: K. B.

Skraćenje trajanja seksualnih odnosa može imati značajan uticaj na partnerske odnose i ukupno zadovoljstvo u vez

Izazovi u spavaćoj sobi: Vođenje ljubavi traje manje nego ikad pre!
Ilustracija - Copyright Freepik

Intimni odnosi i seksualni život igraju ključnu ulogu u emotivnoj povezanosti između partnera. Međutim, poslednjih godina primetan je trend koji ukazuje na skraćenje trajanja seksualnih činova, što je dovelo do zabrinutosti i pitanja o razlozima iza ovog fenomena.

Pitanje koje se nameće jeste zašto vođenje ljubavi traje manje nego ikada pre? Da li su moderne tehnologije, ubrzan tempo života ili drugi faktori uticali na našu intimnost i zadovoljstvo u spavaćoj sobi? U ovom istraživanju analiziramo faktore koji doprinose skraćenju trajanja seksualnih činova i razmatramo kako ova promena utiče na partnerske odnose.

Profimedia
 

Za potrebe ovog istraživanja, sprovedeno je anketno istraživanje među različitim grupama ispitanika kako bi se istražio trend skraćenja trajanja intimnih odnosa. Ukupno je anketirano 1000 osoba, uključujući muškarce i žene u različitim uzrastima i sa različitim bračnim statusima.

Rezultati istraživanja pokazuju da 75 odsto ispitanika primećuje da su njihovi seksualni odnosi kraći nego ranije, dok samo 15 odsto smatra da se dužina odnosa nije promenila. Ostalih 10 odsto ispitanika nisu primetili promene ili su nesigurni u procenu trajanja. Kada je u pitanju razlog za skraćenje trajanja seksualnih činova, odgovori ispitanika su bili raznoliki.

Među najčešćim razlozima koji su navedeni, 45 odsto ispitanika istaklo je stres i umor kao ključne faktore. Moderni način života i ubrzani tempo koji donose poslovni izazovi i druge obaveze, često ostavljaju malo prostora za intimnost i opuštanje u spavaćoj sobi.

Drugi čest razlog (30 odsto ispitanika) je povezan sa sveprisutnošću digitalnih uređaja u našem svakodnevnom životu. Tehnologija, pre svega pametni telefoni i društvene mreže, često preuzimaju pažnju i odvlače nas od fizičke povezanosti s partnerom.

Freepik

Takođe, 20 odsto ispitanika ukazalo je na nedostatak komunikacije i otvorenog razgovora o intimnosti kao razlog za skraćenje trajanja odnosa. Odsustvo razgovora o potrebama i željama u spavaćoj sobi može dovesti do smanjenog zadovoljstva i nedostatka intimnosti u partnerskom odnosu.

Naposletku, 5 odsto ispitanika povezalo je ovu promenu sa nedostatkom privlačnosti prema partneru, što može biti posledica raznih faktora, uključujući emocionalnu distancu ili neslaganje u vezi.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike