Kako poboljšati seksualno zadovoljstvo žene: Otkrijte trikove za postizanje orgazma

29.07.2023

21:54

0

Autor: K. B.

Svi vole da veruju da su dobri u seksu - a to zapravo i nije tako teško

Kako poboljšati seksualno zadovoljstvo žene: Otkrijte trikove za postizanje orgazma
Copyright Freepik

Da biste bili ljubitelj snova većine žena, sve što zaista treba da uradite je da zapamtite nekoliko ključnih stvari. Naime, sigurno znate da je ženama potrebno mnogo više vremena za orgazam nego muškarcima.

Studija iz 2019. objavljena u Journal of Sexual Medicine pokazala je da je u proseku ženi potrebno oko 13,41 minuta da postigne orgazam kroz penetraciju. A ponekad može potrajati mnogo duže od toga.

Takođe je važno zapamtiti da je većini žena zapravo potrebna stimulacija klitorisa da bi dostigla veliki O. Kada se sve ovo uzme u obzir, postoji nešto poznato kao 'orgazam jaz', što se odnosi na činjenicu da muškarci obično doživljavaju više puta tokom seksa. nego njihovi partneri.

Ali ako želite da povećate šanse da svaki put doživi orgazam, postoje trikovi za više zadovoljstva.

Freepik
 

Ne trčite za orgazmom

Dobar seks nije samo vrhunac, zbog čega ne bi trebalo da radite samo ka krajnjem cilju. Uzmite si vremena, eksperimentišite malo i zabavite se. Što više upoznate telo svog partnera – i naučite šta on voli – to će seks biti bolji.

Fokusirajte se na klitoris

Studije su otkrile da manje od 20 odsto žena može da doživi orgazam samo kroz penetraciju. To znači da treba da usmerite pažnju na jednu stvar - klitoris.

Pored dodirivanja, postoje određene pozicije gde možete više stimulisati područje. Jedan dobar primer je položaj lotosa, u kojem žena sedi u krilu muškarca i obavija noge oko njegovih leđa. Ovi položaji su dobri za spoljašnju stimulaciju.

Dakle, kada odlučujete o pozicijama, razmislite o tome kako da udvostručite zadovoljstvo.

Saznajte šta voli

Iako postoje određeni načini da generalno povećate svoje šanse da budete dobri u krevetu, takođe je važno razgovarati o tome šta volite i ne volite. Razgovarajte sa svojim partnerom i dodirujte ga i ljubite na određene načine da vidite šta više voli.

Uskoro ćete dobiti osećaj na šta reaguju i bolje razumeti šta ih uzbuđuje.

Ne potcenjujte moć poljupca

Ovo može biti korisnije nego što mislite. Naime, ljubljenje je često ključ za postizanje orgazma, pokazalo je istraživanje sprovedeno 2017. na više od 50.000 odraslih osoba.

Kada pomešate ljubljenje sa oralnim seksom i stimulacijom genitalija - možda imate savršen recept za uspeh.

Uđite u njihove fantazije

Nemojte se stideti da pitate svog partnera o njegovim fantazijama.

Pronalaženje nečega što je zaista osvetljeno može podstaći bolju akciju između listova.

Dodavanje nove priče vašim igrama nikada nije loša stvar.

Freepik
 

Fokusirajte se na vrat

Vrat je veoma osetljiv deo našeg tela, što znači da je jedno od najboljih mesta za lagani dodir. Ljubljenje u vrat često može da izludi ljude, a češće nego ne, to je odlično uzbuđivanje.

Grizenje bradavica

Igra bradavica je takođe veoma dobra za izazivanje orgazama.

Neki ljudi mogu čak i da dožive orgazam kada su druge erogene zone - pored klitorisa - stimulisane, a bradavice su pune nervnih završetaka koji pružaju zadovoljstvo.

Sve dok vaš partner uživa u tome, stavljanje ruku ili usta na bradavice će sigurno pomoći.

Razmotrite seks igračke

Dodavanje seksualnih igračaka u mešavinu takođe može biti dobra ideja.

Mnoge žene ih koriste za solo igru, ali možete ih uvesti i u svoju vezu da biste začinili stvari. U stvari, prethodne studije su pokazale da 50 odsto žena koristi vibratore kako bi im pomoglo da postignu veliki O, pa zašto ne preduzeti akciju?

Freepik
 

Pronađite G-tačku

Ovo verovatno već znate, ali ne postoji mapa koja odgovara svima – to je zato što je lokacija G tačke različita za svaku ženu, ali obično je nekoliko centimetara unutar prednjeg zida vagine.

Ona zapravo može da nabubri kada je uzbuđena, a može čak i da ejakulira kada je intenzivno stimulisana.

Obično ima spužvastiju teksturu u poređenju sa okolnim tkivom, a određeni položaji (ili upotreba vaših prstiju) mogu povećati vaše šanse da ga udarite, piše Daili Star.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike