Analiza parova: Tačan dan i vreme kada se najčešće dešavaju svađe

23.07.2023

13:15

0

Autor: K. B.

Prosečan par se svađa čak 312 puta godišnje, a svaka svađa traje između dva i deset minuta

Analiza parova: Tačan dan i vreme kada se najčešće dešavaju svađe
Ilustracija - Copyright Profimedia

Svađe među parovima nisu nikakva tajna. Prema nedavnom istraživanju objavljenom u Daily Mail-u, prosečan par se svađa čak 312 puta godišnje, a svaka svađa traje između dva i deset minuta. Naučnici su otkrili intrigantne detalje o ovom fenomenu, pa čak i predvideli najčešći dan i vreme kada do svađa obično dolazi - četvrtak uveče, oko 20 časova.

Freepik
 

Najčešće teme koje izazivaju sukobe su banalne svakodnevne sitnice, poput mokrog peškira ostavljenog na krevetu ili neiskorišćene rolne WC papira koja nije bačena u kantu. Mnoge rasprave se vode oko toga da li je daska na WC šolji spuštena ili svetlo ugašeno. Zanimljivo je da u većini slučajeva žene započinju svađu zbog ovakvih problema i gube kontrolu nad sitnicama i navikama svojih partnera.

Istraživanje je pokazalo da su ove svađe uglavnom bespotrebne i da se mogu izbeći malo truda i jednostavnih rešenja. Možda je važno da se parovi sete ovoga kada dođe četvrtak uveče i budu spremni da pronađu zajednički jezik i mirno reše svakodnevne nesuglasice.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike