Zašto treba prvo da razmislite, pa da se prepustite? Ove opasnosti kriju letnje afere

19.07.2023

13:10

0

Autor: K. B.

Seks-terapeut Patrik Vanis opisuje leto kao najsenzualnije doba godine, kada ističemo svoju erotičnost i postajemo više otvoreni za zavođenje ili spremni da nas drugi zavedu

Zašto treba prvo da razmislite, pa da se prepustite? Ove opasnosti kriju letnje afere
Copyright Profimedia

Letnje vreme i visoke temperature, kao i oskudna odeća, imaju veliki uticaj na hormone i to je jedan od razloga zašto su ljudi skloniji avanturama, promiskuitetnom ponašanju, varanju stalnog partnera.

- Leto je najsenzualnije doba godine kada ističemo svoju erotičnost i više zavodimo ili smo spremniji da nas drugi zavedu - kaže seks-terapeut Patrik Vanis.

On tvrdi da su muškarci podložniji letnjim izazovima, jer ih seksualno uzbuđuju pre svega vizuelni stimulansi, poput minica, uskih haljina, bikinija ili dekoltiranih majica na ženama. Patrik Vanis smatra da je najbolji savet da izbegnete fatalnu letnju privlačnost ili vezu za jednu noć koja može da ugrozi kvalitetnu vezu ili brak jeste izbegavanje prilika za njeno ostvarenje.

- Leti često ima dosta prilika za prevaru, posebno ako partneri odlaze na odvojene vikende ili putuju na mesta gde ih niko ne poznaje - kaže Rut Hjuston, autorka knjige "Da li te vara?".

Pixabay
 

Šta vas najviše privlači?

Najveći razlog zašto će se muškarac upustiti u letnju aferu je seks i samo seks, pa će ga najčešće privući žene slobodoumlja koje im deluju zabavno i pre svega privlačno. Obično su to žene koje su mnogo mlađe od njih, objašnjava Hjuston. Žene, pak, ako varaju, izabraće nekoga ko je stariji od njih. Obično ne ulaze u vezu sa namerom da varaju, ali ako naprave romantičnu priču sa strancem koji se trudi oko njih, obasipa je pažnjom i komplimentima dok partner to retko čini, velika je šansa da upustiće se u aferu.

Pexels
 

Pitanje: Šta sad?

Varalice često pretpostavljaju da letnje afere ne štete vezi, posebno ako su kratkotrajne i ograničene samo na seks. Ali čak i među onima koji nemaju kajanja, očigledne su promene u ponašanju, kao i razmišljanju o vezi u kojoj se nalaze.

Nameću im se poređenja, kao i idealizovanje zadovoljstva koje su doživeli, zbog čega svakodnevica sa partnerom deluje dosadno i nezanimljivo. Ako, pak, prevareni muškarac uspe da pronađe dokaze o neverstvu, pričinjena šteta postaje trajna i poverenje se narušava, pa malo parova uspeva da preživi prevaru. Zato je, smatra Hjuston, neznanje ponekad blagoslov, posebno ako onaj ko je prevario nema nameru da to ponovi i svestan je svojih grešaka.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike