Postavite fikus na ovo mesto u vašem domu i posmatrajte kako bogatstvo ulazi na velika vrata

01.04.2024

10:58

0

Autor: K. B.

Poznat i kao biljka guma, simbolizuje obilje, sreću i bogatstvo, dok istovremeno doprinosi protoku pozitivne energije u domu i čisti vazduh od štetnih gasova

Postavite fikus na ovo mesto u vašem domu i posmatrajte kako bogatstvo ulazi na velika vrata
Copyright Profimedia

Fikus je među najpopularnijim sobnim biljkama, a njegova specifična simbolika ga čini posebno cenjenim u feng šui filozofiji. Postavljanje ove biljke u domu ima poseban značaj. Među brojnim sobnim biljkama koje se preporučuju za svaki dom, fikus se ističe kao jedna od najpoželjnijih.

Potiče iz porodice kaučuka, zbog čega nosi i naziv "biljka guma", iako se od nje ne dobija ništa konkretno. Prirodno stanište mu je Južna Azija, posebno Indija i ostrvo Java, gde raste u visokim šumama.

Zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima, fikus je popularan kao sobna biljka koja se lako održava i ukrašava svaki ambijent, od klasičnog do modernog.

Pored estetske vrednosti, fikus je posebno cenjen u feng šui filozofiji zbog simbolike koju nosi. On simbolizuje obilje, sreću i bogatstvo, te pomaže u protoku pozitivne energije u domu. Takođe, fikus je koristan i kao sredstvo za pročišćavanje vazduha od štetnih gasova, posebno formaldehida, hemikalije koja se često javlja u zatvorenim prostorijama.

Profimedia
 

Gde postaviti fikus?

Kada je reč o mestu postavljanja fikusa u domu, prema principima feng šuija, preporučuje se postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine, posebno u uglovima koji se odnose na bogatstvo.

Idealno mesto za fikus je ugao za bogatstvo, a možete ga pronaći tako što ćete stajati u centru svog doma i pronaći severni deo stana. Važno je osigurati da biljka dobija dovoljno prirodnog svetla i redovno je zalivati i hraniti kako bi ostala zdrava i vitalna.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike