Otklonite kamenac u kupatilu koristeći sastojak iz kuhinje, rezultati su neverovatni

24.03.2024

12:30

0

Autor: K. B.

Kupatilo se smatra jednim od najprljavijih prostorija u kući, zbog čega mnogo pažnje posvećujemo njegovom održavanju čistoće

Otklonite kamenac u kupatilu koristeći sastojak iz kuhinje, rezultati su neverovatni
Ilustracija - Copyright Profimedia

Iako imamo razne proizvode namenjene za čišćenje, ponekad se moramo osloniti i na alternativne metode čišćenja, jer standardna sredstva nisu uvek efikasna. Kupatila su često mesta gde se akumulira kamenac, posebno na mestima poput lavaboa, slavina, kada i tuš kabina. 

Da li ste znali da pirinač može biti veoma koristan u borbi protiv tvrdokornih mrlja?

Poseban izazov predstavlja sprečavanje pojave crnih mrlja na fuga između pločica i drugih delova kupatila. Osim toga, neugodni mirisi često mogu prožimati prostoriju usled prisustva ovih mrlja i problema sa kanalizacijom. Srećom, postoji jednostavno rešenje za ovaj problem. Uzmite običnu hiruršku masku i prilagodite je tako da formira vrećicu otvaranjem jednog kraja.

Profimedia
 

Unutar vrećice stavite pirinač, a potom dodajte malo deterdženta. Zatvorite vrećicu vezivanjem konopca na kraju maske koji ste prethodno isekli. Zatim, vrećicu postavite u blizini WC šolje. Pirinač će upiti vlagu iz vazduha, čime će doprineti smanjenju stvaranja kamenca i drugih mrlja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike