Nikada ne koristite vodu za čišćenje ovih kućnih uređaja: Zamke koje mogu biti nepoznate većini

29.03.2024

09:16

0

Autor: K. B.

Neki materijali su osetljivi na vlagu, što može uzrokovati oštećenje površine ili uništavanje materijala uređaji

Nikada ne koristite vodu za čišćenje ovih kućnih uređaja: Zamke koje mogu biti nepoznate većini
Čišćenje televizora - Copyright Profimedia

Da biste uklonili prljavštinu i prašinu sa rasvetnih tela, zvučnika, tastature i drugih elektronskih uređaja, preporučuje se upotreba krpice od mikrovlakana ili manjeg, ručnog usisivača sa mekanim četkicama.

U nekim situacijama, korisna može biti i četkica za zube. Međutim, treba izbegavati upotrebu vode, posebno kada su u pitanju drveni podovi i nameštaj od drveta.

Uvek je preporučljivo odmah očistiti prolivenu tečnost i druge mrlje, izbegavajući dugotrajno izlaganje vodi. Za čišćenje nameštaja preporučuje se upotreba specijalnih sredstava u spreju, koja se nanose na krpu za brisanje.

Nakon čišćenja, potrebno je upotrebiti peškir od mikrovlakana kako bi se uklonio višak vlage.

Profimedia
 

Materijali poput srebra, mesinga, antilopa, somota i velura ne bi trebalo da dođu i kontakt sa vodom. Kod kože se može koristiti vlažna krpa i blago sredstvo za pranje sudova, ali je preporučljivo proveriti uputstva proizvođača.

Za specifične presvlake i materijale preporučuje se upotreba sredstava za čišćenje prilagođenih tim materijalima. Redovno usisavanje može pomoći u održavanju nameštaja sa takvim presvlakama.

Materijali poput mermera, granita i drugih poroznih materijala ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa vodom, jer to može oštetiti zaštitne slojeve. Za njihovo čišćenje preporučuje se upotreba posebno formulisanog rastvora.

Profimedia
 

Što se tiče cigle, spoljašnja cigla je otporna na vlagu, dok unutrašnja nije. Za čišćenje unutrašnje cigle možete koristiti blago navlaženu četku.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike