Ne možete da zaspite? Evo šta treba da uklonite iz spavaće sobe za bolji san

16.05.2023

22:22

0

Autor: K. B.

Otkrijte tajne dobrog sna i harmonije

Ne možete da zaspite? Evo šta treba da uklonite iz spavaće sobe za bolji san
Nesanica - Copyright Freepik

Kao što svi znamo, svakodnevno suočavanje s neprospavanim ili loše prospavanim noćima može ostaviti traga i uticati na naše ukupno raspoloženje.

Prema principima feng šui filozofije i učenja, spavaća soba ima izuzetno veliki uticaj na naše fizičko i mentalno blagostanje. S obzirom na to da veći deo vremena u spavaćoj sobi provodimo u pasivnom stanju, kako bismo maksimalno iskoristili njenu energiju, važno je pažljivo birati sve što je u njoj oko nas. Za miran san potrebno je da uklonite:

Freepik
 

1. Sve što se nalazi ispod kreveta

Prema filozofiji Feng šuija, preporučuje se da ispod kreveta ne bude ništa kako bi se očuvala neometana struja energije. Međutim, ako ste prinuđeni ili želite iskoristiti taj prostor, možete smestiti mekane i nežne predmete poput jastuka i dodatne posteljine ispod kreveta.

Takođe je važno izbaciti iz sobe sve stare i nepotrebne predmete, jer oni takođe mogu narušiti protok energije.

2. Televizor i ostali elektronski uređaji

Verovatno ste već upoznati s preporukom da se ne gleda televizija i ne koriste elektronski uređaji poput telefona i računara pre spavanja.

3. Knjige

Iako ljubitelji knjiga mogu biti razočarani, važno je znati da knjige nisu najbolji izbor za spavaću sobu. Knjige emituju aktivnu energiju koja može ometati potpuno opuštanje. Ako ne možete ili ne želite da se potpuno odreknete knjiga u spavaćoj sobi, pokušajte ih barem ukloniti iz vidokruga.

Freepik
 

4. Postavite krevet na "najjače mesto"

Prema Feng šuiju, krevet bi trebalo da bude postavljen na "najjače mesto" u spavaćoj sobi. To znači da bi trebalo da ima pogled na ulaz vrata, ali da bude postavljen daleko od direktne linije sa vratima. Na taj način, krevet dobija stabilnost, podršku i energetsku zaštitu. Takođe je preporučljivo izbegavati postavljanje kreveta ispod prozora, jer to može remetiti protok energije i uticati na kvalitet sna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike