Dizajner enterijera savetuje: Ukoliko želite da se naspavate i odmorite, ove tri boje nikako ne smete da imate u spavaćoj sobi (VIDEO)

08.03.2023

08:23

0

Autor: Z.A.S.

Ukoliko neka od ovih boja vlada vašom spavaćom sobom, možda je vreme za krečenje

Dizajner enterijera savetuje: Ukoliko želite da se naspavate i odmorite, ove tri boje nikako ne smete da imate u spavaćoj sobi (VIDEO)
Spavaća soba - Copyright Freepik

Feniks Grej je dizajner enterijera iz SAD, a nedavno je u videu na TikToku otkrio koje tri boje treba izbegavati, ukoliko želite da dobro spavate.

Grej, koji je profesionalni stručnjak, izdvojio je tri boje i objasnio da bi one mogle da utiču na kvalitet sna.

Kada je reč o uređenju spavaće sobe, može biti primamljivo odabrati omiljenu boju i prekriti njome svaki zid. Međutim, treba pripaziti da odaberete šemu boja koja će vam pomoći da lakše utonete u san noću, jer ujutro želite da se probudite što je moguće odmorniji i sveži.

- Boje imaju puno energije, pa imajte na umu kako se to odražava u vašem prostoru - objašnjava.

Feniks savetuje da po svaku cenu izbegnete crvenu boju u spavaćoj sobi, jer je to opcija "visoke energije".

- Zapaljive emocije aktiviraju um uz ovakvu boju i s njom se zapravo ne možete osećati prijatno, opustiti se i zaspati - kaže.

Dekorateri doma su takođe pozvani da izbegavaju svetlozelene nijanse, za koje Feniks kaže da nikada ne izgledaju tako lepo kao što mislite da hoće, naročito kada vladaju celom sobom.

Nudeći alternativu prijatniju atmosferu za spavanje, dizajner je savetovao "raspoloženije" nijanse.

Unsplash
 

- Ako volite zelenu boju, odlučite se za raspoloženiji ton za svoju sobu kako biste joj dali mnogo prijatniji izgled - dodao je Feniks.

Dalje navodi žutu kao još jednu boju koja, uprkos tome što je često vrlo lepa, ne funkcioniše baš najbolje kada stvarate opuštajuće okruženje spavaće sobe.

- To je još jedna boja koja daje energiju i poslednja je stvar koju želite u svojoj spavaćoj sobi. Sjajna je za buđenje ujutro jer vam daje energiju i priprema vas za polazak, ali uveče kad idete u krevet, to je najmanje umirujuća boja za san.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike