Trikovi naših baka za čišćenje: Iskoristite namirnice koje imate kod kuće i dom će vam blistati

15.05.2023

15:22

0

Autor: K. B.

Zaboravite na skupa hemijska sredstva, jer će vas ove domaće tajne ostaviti bez teksta, a i novčanik će ih obožavati

Trikovi naših baka za čišćenje: Iskoristite namirnice koje imate kod kuće i dom će vam blistati
Copyright Freepik

Evo nas sa starinskim trikovima za čišćenje, baš kao što su to radile naše bake. Ovo je pravi hit, zato zgrabite neke namirnice iz svoje kuhinje i dozvolite da vaš dom zablista!

Sirće je tajno oružje

Prva stvar na našem popisu je sirće. Ova kisela tečnost je tajno oružje protiv nečistoća. Samo sipajte malo sirćeta u prskalicu, razblažite ga sa vodom i eto vam sjajnog sredstva za čišćenje prozora, ogledala i površina u kuhinji. Osim toga, on će i da otkloni neprijatne mirise, tako da možete zaboraviti na one dosadne mirisne sveće.

Limun ima veliku moć

Sledeći trik je da iskoristite limun. Da, ova žuta voćka ima neverovatnu moć čišćenja. Prepolovite limun, pospite ga solju i koristite ga da očistite površine od kamenca, kao što su slavine i tuš kabine. Limunska kiselina će bukvalno da "rastopi" sve nečistoće. Takođe, ako ubacite malo limunovog soka u posudu sa smrdljivim otpadom, neutralisaće neprijatne mirise.

Freepik
 

Ostala korisna sredstva - ništa bez sode bikarbone

A sad idemo na belance jaja. Da, čujete dobro. Odvojite žumanca od belanaca, umutite belanca u čvrst sneg i koristite ga da očistite vaše srebrno posuđe. Samo nanesite malo belanca na krpu i trljajte posuđe dok ne zasija. Vaša srebrna kašika će izgledati kao nova.

Ako vam je potrebno nešto da očisti vaše drvene površine, ne tražite dalje od maslinovog ulja i limunovog soka. Pomešajte malo maslinovog ulja sa sokom jednog limuna, natopite mekanu krpu i pređite preko drvenih površina. Ovo će nahraniti drvo i vratiti mu prirodni sjaj.

Na kraju, tu je i dobra stara soda bikarbona. Ova čudesna prašina može da reši mnoge probleme. Pospite je na tepihe pre usisavanja da otklonite neprijatne mirise. Napravite pastu sa sodom bikarbonom i vodom i koristite je za čišćenje prljavih sudopera, tuš kabina i pločica. Čak i ako vam je potrebno da osvežite svoj frižider, postavite posudu sa sodom bikarbonom unutra da upije sve neprijatne mirise.

Profimedia
 

Eto ga! Sada imate sve trikove za čišćenje na dohvat ruke. Iskoristite ove obične namirnice koje ćete pronaći u svom frižideru i kuhinjskim ormarićima i pretvorite svoj dom u blistavu čaroliju čistoće! Vaše bake bi bile ponosne na vas!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike