Što pre ih izbacite napolje: Ovih šest stvari koje često držimo u domu donose veliku nesreću

12.05.2023

11:23

0

Autor: Z.A.S.

Nemojte da vam bude žao da ih bacite

Što pre ih izbacite napolje: Ovih šest stvari koje često držimo u domu donose veliku nesreću
Ilustracija - Copyright Freepik

Kuća nam je često prepuna stvari za koje ni ne slutimo kakvu energiju donose, odnose ili skupljaju.

Često unutar svog životnog prostora čuvamo nešto o čemu nikada ni ne razmišljamo, ali ne diramo i uporno ne bacamo jer smo ili sentimentalno vezani za taj neki predmet, ili jednostavno mislimo da nikome ne smeta.

Možda ne smeta fizički, ali određeni predmeti i te kako donose lošu energiju. Ovi predmeti imaju negativan predznak i bilo bi odlično da ih što pre uklonite iz svog doma.

Pixabay
 

Pokvareni satovi ili oni koji ne rade

Prema Feng šuiju, sve slomljene ili pokvarene stvari treba izbaciti iz svog doma. Ovakvi predmeti, bez obzira na to o čemu se radi, predstavljaju spoljni nered, ali i onaj u nama samima. A znamo da za takve stvari nema mesta u životu. Prema ovoj tradiciji, svi predmeti koji mere vreme, poput satova, uvek treba da budu u ispravnom stanju. Tako se izbegava zaustavljanje u trenutku i lakše se krećemo prema napretku.

Kaktusi

Ovo su možda loša vest za ljubitelje biljaka, ali prema Feng šuiju oštre biljke, ili sa bodljama privlače loše vibracije. A kaktusi imaju stvarno bodljikavu površinu pa bi ih trebalo izbegavati. Međutim, ipak ima i dobrih vesti odnosno izuzetaka. Omiljene ruže ne privlače negativnu energiju pa su bez obzira na oštro trnje dobrodošle.

Freepik
 

Nenamešten krevet

Iako nas nenamešten krevet podseća na roditelje koji nas upozoravaju da se krevet treba namestiti svako jutro, postoji i druga strana priče. Prema verovanju, ne radi se samo o roditeljskom hiru, nego nenamešten krevet ipak privlači negativnu energiju. Ali, ovo je jako jednostavno i dovoljno je odvojiti tek nekoliko minuta kako bi krevet bio uredan, a energije u domu bolje.

Freepik
 

Otvoren kišobran u kući

Sigurno vas je već neko upozorio na to da nije dobro ostaviti otvoren kišobran u zatvorenom prostoru. Ovo nije nešto što je novo, a čak su i u starom Egiptu verovali da ovakve stvari nije dobro unositi u dom zbog nepoštovanja prema duhovima koji ga čuvaju. Strah od ljutnje duhova bio je mnogo veći, pa su se stvari za čuvanje od vremenskih nepogoda ostavljale napolju, piše Reader’s Digest.

Freepik
 

Mrtve biljke

Ako želite dom ispunjen pozitivnom energijom onda je važno da izbacite biljke koje su mrtve ili potpuno suve. Mrtve stvari u domu donose mrtvu energiju. Ali i kada gledamo biljke kao dekor u našem domu, svi ćemo se složiti da nam mrtve biljke ionako neće ulepšati dom i učiniti ga privlačnijim.

Profimedia
 

Kalendari koji ne važe

Čuvanje starih kalendara donosi istu negativnu energiju poput slomljenih ili pokvarenih satova. Feng šui upozorava da to može da umanji napredak u budućnosti. Radi se o načinu na koji se meri vreme, pa ako vam negde stoji stari kalendar, definitivno je vreme da ga bacite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike