Recept dana: Pohovane slane palačinke sa šunkom, sirom i kiselim krastavčićima - toliko ukusne da im u kalorije nećete gledati

27.02.2024

07:56

0

Autor: K. O.

Počastite sebe i svoje ukućane nečim ovako slasnim

Recept dana: Pohovane slane palačinke sa šunkom, sirom i kiselim krastavčićima - toliko ukusne da im u kalorije nećete gledati
Pohovane slane palačinke - Copyright Printscreen/YouTube

Znamo da ide proleće i da nisu za one koji broje kalorije. Ali barem ponekad možete da se počastite nečim ovako slasnim i ukusnim.

Pohovane slane palačinke punjene nadevom od sira, šunke i kiselih krastavčića, dižu ovu hranu na potpuno novi nivo.

Spolja hrskave iznutra bogato nadevene, garantujemo da će se vaši ukućani oduševiti.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 12 ispečenih palačinki (u svoju standardnu smesu možete dodati pola kašičice soli)
  • 200 g šunke
  • 150 g gaude
  • 150 g kiselih krastavčića
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 sirni namaz (70 g)
  • 50 g parmezana (opciono)
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 jaje
  • so, biber, origano po želji i ukusu

Za pohovanje:

  • 2 jaja
  • 150 g prezle

Priprema:

Najpre ispecite 12 palačinki. Ukoliko niste zadovoljni svojim testom za palačinke, mi imamo savršen recept. Slobodno u smesu dodajte još pola kašičice soli.

Profimedia
 

Sitno naseckajte šunku, izrendajte gaudu ili neki kačkavalj po izboru, iseckajte kisele krastavčiće. Pomešajte sa pavlakom, parmezanom, sirnim namazom, majonezom, jajetom, senfom. Začinite sa malo soli, bibera i origana, po želji i ukusu.

Potom punite palačinke tako što ćete u svaku stavljati otprilike kašiku i po fila. Ivice presavijte ka unutra, pa urolajte. Možete učvrstiti čačkalicom ako niste sigurni.

U dubokom tanjiru umutite 2 jaja. U drugi tanjir sipajte prezle. Uvaljajte palačinku najpre u jaja, pa u mrvice.

Pecite ih na srednjoj vatri u puno ulja, oko minut sa svake strane, dok palačinke lepo ne porumene. Kada ih izvadite kratko ih stavite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Najbolje je jesti ih dok su tople.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike