Da li vam se pojavljuju mehurići kad pravite palačinke? Ove dve greške morate da ispravite

31.03.2023

14:57

0

Autor: Z. A.

Postoje saveti da vam palačinke uvek uspeju

Da li vam se pojavljuju mehurići kad pravite palačinke? Ove dve greške morate da ispravite
Pečenje palačinki - Copyright Profimedia

Palačinke su omiljena a pristupačna poslastica, za koju svako ima svoj recept i smatra da nema poslastice koja se lekše pravi.


No, da li je baš tako? 

Danas postoji toliko namaza koji se koriste, a mogu da budu i slane, što većina bira kada želi da im to bude ručak. A i pohovane palačinke su sve popularnije.

Njih nije teško napraviti, ali potrebno je da znate nekoliko trikova koji će vam pomoći da one uvek ispadnu savršeno. Sigurno vam se dešavalo kada sipate smesu u tiganj da se nakon nekog vremena pojave mehurići, a to baš i nije poželjno.

Profimedia
Palačinke

Posledica toga je neravnomerno zagrevanje koje može dovesti do toga da palačinke ne budu dobro pečene, a samim tim i žilave. Veliku mehuri će pući i samim tim učiniti i da se palačinka pocepa. Ako ne želite da se to desi, obratite pažnju na sledeće stvari: 

Stavite dovoljno brašna

Ukoliko niste sipali dovoljnu količinu brašna, testo će biti previše tečno. Na visokim temperaturama, pri prženju, dolazi do toga da se stvaraju mehurići. Zato uvek stavite količinu brašna koja je u receptu, a ukoliko je potrebno,dodajte još malo.

Profimedia
Palačinke

Polako zagrevajte tiganj

Bitno je da tiganj bude dobro zagrejan, ali ne previše jer onda može da se desi da palačinke zagore. Ako ne možete da procenite sipajte malo testa i proverite.

Freepik
Palačinke

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike