Krofne preterano upijaju ulje? Dodajte ovaj sastojak u testo za neodoljivo mekan i savršen desert

26.02.2024

14:41

0

Autor: K. B.

Za idealno mekane krofne koje nisu previše slatke, postoji nekoliko ključnih koraka koje treba pratiti

Krofne preterano upijaju ulje? Dodajte ovaj sastojak u testo za neodoljivo mekan i savršen desert
Copyright Profimedia

Često se može desiti da krofne budu previše masne ili nedovoljno hrskave, što ukazuje na grešku u pripremi. Evo pet saveta koji garantuju da će vaše krofne biti kao iz vrhunske pekare.

Prvo, važno je da su svi sastojci na sobnoj temperaturi pre nego što počnete s pripremom. To će olakšati miksiranje i doprineti boljem kvalitetu testa. Drugo, ključno je da testo ostavite da se preko noći udvostruči u frižideru, što će usporiti proces rasta, ali i poboljšati ukus. Ako testo ne naraste dovoljno, dajte mu još vremena; u suprotnom, može postati previše gusto.

Treći savet je dodavanje kašike rakije u testo, što pomaže da krofne budu manje masne. Ako niste ljubitelj rakije, možete koristiti votku ili rum za različite arome. Četvrto, pržite krofne na temperaturi od oko 180 stepeni celzijusa. Ovo osigurava da krofne ne upijaju previše ulja i ne zagore pre vremena. Testirajte temperaturu ulja dodavanjem malo brašna; ako odmah počne da pršti, temperatura je idealna.

Profimedia
 

Peti savet je da ne pretrpavate tiganj krofnama kako ne biste snizili temperaturu ulja, što može učiniti krofne previše masnim. Konačno, čuvajte preostale krofne u papirnoj kesi ili kartonskoj kutiji obloženoj kuhinjskim papirom, što će pomoći da ostanu sveže i hrskave duže vreme. Prateći ove korake, postići ćete savršenstvo u pripremi krofni.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike