Poboljšajte ukus kačamaka ovim sastojkom za neodoljiv obrok: I deca će tražiti još!

14.02.2024

14:12

0

Autor: K. B.

Ovaj obogaćeni kačamak ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i savršenog ukusa

Poboljšajte ukus kačamaka ovim sastojkom za neodoljiv obrok: I deca će tražiti još!
Copyright Profimedia

Kačamak, tradicionalno jelo koje nas vraća u detinjstvo i pruža osećaj topline doma, može se lako transformisati dodatkom jednog jedinstvenog sastojka koji će obogatiti njegov ukus i učiniti ga omiljenim obrokom vaše dece.

Otkrivanje novih načina za unapređenje klasičnih jela omogućava nam da razbijemo monotoniju u kuhinji i pružimo porodici nove ukusne trenutke za pamćenje.

Predstavljamo vam jednostavan način da kačamak učinite još ukusnijim i zanimljivijim – dodavanjem sira ali još tokom kuvanja (poželjno tvrdog, kao što je parmezan ili neki oštriji domaći sir) i dimljene slanine, koje će mu dati bogatstvo ukusa i teksture.

Sastojci:

  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 4 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • 100 g dimljene slanine
  • 100 g rendanog sira
  • Malo maslaca (opciono)

Priprema:

1. U velikom loncu zagrejte vodu do ključanja. Dodajte so.

2. Polako sipajte kukuruzno brašno, neprestano mešajući da se izbegnu grudvice. Smanjite vatru na minimum i kuvajte uz stalno mešanje dok kačamak ne postane gust i glatak (oko 15-20 minuta).
3. Dok se kačamak kuva, isecite dimljenu slaninu na male komadiće i propržite na tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane.
4. Kada je kačamak gotov, dodajte maslac da postane još kremastije i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa kačamakom.
5. Umešajte prženu slaninu i polovinu rendanog sira direktno u kačamak, dobro promešajte da se sve lepo sjedini.
6. Servirajte toplo sa preostalim sirom posutim odozgo.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike